Piscologia De La Gestalt

Páginas: 5 (1171 palabras) Publicado: 4 de mayo de 2012
PAC 2
HISTORIA DE LA PSICOLOGIA

JAUME REBULL FERRER


1- Tenint en compte el primer text de Locke, que ens parla de tres classes de ciències, situa, de manera raonada, la psicologia científica que va néixer amb Wundt dins d’aquesta classificació.





La Psicologia proposada per Wundt no s’ocupa de l’ànima, era empírica i no metafisica i s’havia de desenvolupar al marge d’aquesta.Wundt entenia per experiència fenòmens com les sensacions , les percepcions i els sentiments. Aquesta decisió de decantar-se per un objecte d’estudi així, li va permetre eludir la naturalesa de l’ànima i les seves relacions amb el cos.

Wundt es considerat el pare de la Psicologia perquè amb ell va néixar la piscologia experimental, la psicologia com a ciència independdent. La fundació dellaboratori com a lloc on experimentar es considerat com el fet històric , com la circunstància, que marca el naixement de la Psicologia científica . Encara que aquest fet es evident que no sorgeix expontàneament i que la psicologia experimental ja estava en el ambient social de l’època, aquesta adopció del treball en el laboratori i l’ús de l’experiment, permet que la psicologia comenci la sevadistanciació definitiva de la metafisica filosòfica i inicii el seu procés d’institucionalització com a disciplina independent. Es aquesta tasca insitucionalitzadora la que va permetre que la psicologia fos reconeguda com a ciència. Wundt, va establir una definició de la psicoogia, va plantejar un objecte d’estudi, va concretar uns problemes que havien de ser reolts, va indicar una metodologia ques’havia de fer servir, va crear un organ de difusió on es divolguessin els treballs científics en psicologia comportant-se alhora com a tribuna de propaganda de la “nova Psicologia” i va fundar el primer laboratori de psicologia experimental al 1879 a la Universitat de Leipzig.

La Psicologia cientifica va ser producte de la interacció de la psicologia filosòfica i la fisiologia del sistemanerviós, i en particular del sensorial.
Wundt va promoure més l’idea de la psicologia com una ciència independent.


Tant al sensacionisme empirista de Locke com a la psicologia científica de Wundt la consciència s`entèn com el conjunt d`experiències viscudes per una persona. Per la psicologia científica els elements de la consciència són les sensacions (que precedeixen de l`exterior a travès delssentits) i els sentiments (subjectius, procedents del subjecte).
La sensació és la font fundamental de generació d`idees, que són les unitats bàsiques de coneixement. Posteriorment les idees es combinen en associacions (segons l`empirisme).
Wundt distingeix la psicologia experimental (processos inferiors derivats de la percepció sensorial) i col.lectiva o dels pobles, que estudien processossuperiors. Es considera que aquests últims no són adequts per ser investigats, per ser no experimentals.
Encara que Freud coincideix amb els autors interiors en quant a que les experiències de la infància són decisives per la nostra personalitat, són moltes les diferències entre les seves teories.
La primera diferència és la forma de desenvolupar la psicologia: empírica, filosòfico-argumentativa ibasada en la pròpia experiència, als autors anteriors i mitjançant l`estudi de casos particulars d`experiències clíniques al cas de Freud: iniciant el seu estudi amb processos mentals anormals i, a partir d`aquí, analitzant l`inconscient i el seu funcionament.
Front la visió atomista de l`empirisme anglès, Freud utilitza una concepció topogràfica a la seva primera teoria de la personalitat iantropomòrfica a la teoria estructural.
La seva teoria intenta descobrir que els éssers humans ignorem moltes coses de nosaltres mateixos, resaltant la importància de la infància i les relacions.
Segons les seves teories, el sistema conscient té una funció essencialment perceptiva, registrant informació de l`exterior i l`interior. Fins aquí no es diferencia gaie dels autors anteriors.
La...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • piscología
  • piscologia
  • La Piscologia
  • Piscologia
  • piscologia
  • Piscologia
  • Piscologia
  • Piscologia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS