Pla Del Departament D'Orientació

Páginas: 8 (1892 palabras) Publicado: 9 de enero de 2013
1. CLARIFICACIÓ DEL CONCEPTE D’ORIENTACIÓ

FONT DE PARTIDA: ARC-46: GRUP MALLORQUÍ DE COMUNICACIÓ I ORIENTACIÓ EDUCATIVES
(Agraïment a arc-46 pel seu treball de sistematització pel que fa al treball dels/les orientadors/es)

EL QUE HABITUALMENT S’ENTEN PER LA TASCA ORIENTADORA

L’orientació puntual sempre fa referència a una acció d’ajuda, d’assessorament, a una persona, per la qual seli dona la informació, dels possibles destins, de tal manera que puga triar.

L’orientació sistemàtica sempre fa referència a un sistema d'ajuda a una persona per que es conega i aconsegueixca el desenvolupament de totes les seues capacitats i possibilitats, que li permetran dur endavant les seves accions conseqüents a les seves decisions.

COM S’HAURIA D’ENTENDRE

Des de la perspectiva del’orientador la tasca orientadora és algo més:

Orientació educativa Educació

Orientació acadèmica Formació curricular

Orientació professional Formació professional

Orientació ocupacional Formació ocupacional

Orientació laboral Feina


ORIENTACIÓ EDUCATIVA:

"Procés d’ajudasistemàtica i professional a un subjecte, mitjançant tècniques psicopedagògiques i factors, per a que se comprenga i accepte més a sí mateix, i a la realitat que l’envolta, assolixca una major eficàcia intel·lectual, professional i personal, i es relacione satisfactòriament amb ell mateix i amb els altres que amb ell conviuen" ( Elvira Repetto, 1987).

"Sistema processal permanent queinteressant-se pel desenvolupament integral de la persona (físic, psíquic i social) li ajuda en el coneixement, acceptació i direcció d’ella mateixa per a poder assolir el desenvolupament equilibrat de la seva personalitat, així com la seva incorporació a la vida comunitària, facilitant-li la capacitat de presa de decisions d'una manera conscient i responsable segons el marc de convivència democràtica"(Antoni Ramis, 1992. Sintetitzada de les definicions explicitada a la LGE i implícita a la LOGSE).

En total consonància a la missió i visió nostra.

ORIENTACIÓ ACADÈMICA I PROFESSIONAL

Coneixement del currículum i totes les modalitats educatives del mateix, així com de totes les eixides professionals que aquelles impliquen i les exigències d’unes i d’altres.

ORIENTACIÓ OCUPACIONALInformació als orientats sobre les possibilitats de vinculació laboral facilitant que puguen triar entre les alternatives ocupacionals que més s’adeqüen al seu perfil. Orientar sobre les possibilitats d’autoocupació, la creació d’empreses i facilitar capacitació i requalificació ocupacional.

ORIENTACIÓ LABORAL

Assessorament sobre la manera de definir l’objectiu professional i seguir el propiitinerari professional, conèixer els principals recursos i tècniques actives de recerca de feina, tendències de l’ocupació. Igualment orienta sobre la legislació i normativa laboral (drets i deures dels treballadors, Seguretat Social, seguretat a la feina, formació, contractes de treball, ...)


2. PLA DEL DEPARTAMENT D'ORIENTACIÓ

El Pla del Departament d'Orientació, habitualment implica, amés de les funcions generals del departament i els seus membres, dos àmbits de programació i actuació:

1) Pla general d'activitats del D.O. i suport al procés d'ensenyança aprenentatge
2) Pla d’Orientació Acadèmica i Professional, d'Acció Tutorial i d'Avaluació

OBJECTIU GENERAL DEL DEPARTAMENT D'ORIENTACIÓ:

Servir de suport al sistema educatiu del nostre Centre en la seva funcióeducativa: Ensenyar, orientar i capacitar per a la vida.

El D.O. procurarà assolir aquest objectiu general mitjançant la realització de les seves funcions que li són encarregades:

FUNCIONS DEL DEPARTAMENT D'ORIENTACIÓ

Són funcions, responsabilitat i competències del Departament d'Orientació:

1. Formular propostes amb l'Equip Directiu i el Claustre relatives al Projecte Educatiu i a la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Plaer
  • Pla
  • Pla
  • Pla
  • Pla
  • Las curses d'orientació
  • Cursa d'orientació
  • Josefina Pla

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS