Plano baño

Páginas: 4 (833 palabras) Publicado: 20 de enero de 2014
1. Escriu un text d'unes 200 paraules, explicant qui eren els trobadors? En quina època i en quins llocs van viure? Quines són les principals característiques de la seva literatura? En quina llenguaescrivien els trobadors catalans?

Els trobadors eren els poetes que feien poesies cultes en llengua que no sigues el llatí. Ser trobador et suposava tindre contacte i confiança amb grans senyors.Normalment el trobador havia estudiat el trivi i el quadrivi, a part de altres coses, perque s'exigia una elevada formació, ja que aquests escrivien la lletra i componien la musica dels seus poemes,fet que deixava a la gent pobre bastant alluny de poder ser-ho. Tenien a la seva disposició els joglars, que eren els que interpretaven les seves cançons per a la gent.
Els trobadors es van trobarsobretot en els segles XII i XIII en el territori que compren Occitània, Catalunya i el nord d'Itàlia.
Les principals caracteristiques de la seva literatura eren de tematica amorosa, pero també podiatindre aspectes politics, morals, etc.
Els trobadors catalans escrivien en una llengua que no era la propia de Catalunya, ho feien en una llengua romànica, en provençal, la variant lingüistica deTolosa, centre de la cultura trobadoresca.


2. Fes un comentari personal del poema de Guillem de Berguedà, "Oreneta, el teu cant m'enfurisma", seguint aquests punts:
2.1 Busca al diccionari i escriula definició d'aquestes paraules: enfurismar, espona, sivella, gonella i penyora.


Enfurismar;
- Irritar

Espona
- Costat de llit. Un banc que està a l’espona del llit.
- Espai que hi haentre l’espona del llit i la paret de la cambra. L’habitació era tan petita que a les espones no hi cabia cap tauleta de nit.
- Marge de pedra per a sostenir les terres d’un bancal.
- Marge deterra

Sivella
- Peça de metall consistent en un marc travessat per un eix proveït d’una o més pues fixat a un dels caps d’un cinturó, a l’orella d’una sabata, etc., i per on es fa passar l’altre...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Plan De Marketing Ray-Ban
  • plan exportador de trajes de bano
  • Baños
  • el baño
  • los baños
  • Sin bañarse
  • Los bañados del este
  • El baño

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS