plantas curativas

Páginas: 15 (3684 palabras) Publicado: 27 de enero de 2015
MAL DE CAP

Símptomes:
Dolor agut o lleu en la part del cap.
Altres:
Marejos.
Vòmits.
Baixades de tensió.
Sensibilitat als sorolls, olors i llum.

Prevenció:
Alimentació sana i equilibrada.
Temps de descans.
Temps per jugar.
No abusar de les noves tecnologies

Desencadenants:
Efectes d’alguns medicaments.
Falta de son.
Lesions físiques.
Alimentaciódesequilibrada.

VERVENA

Propietats:
Sedant.
Antiespasmòdic.
Analgèsica.

Preparació:
Infusions.
Extracte fluït.
Maceració

Contraindicacions:
Embaràs.
Hipotiroïdisme.







MENTA

La menta, herba que probe de Asia Central y del Mediterrània, es una planta que pot arribar a Medir fins 80 ctms. Seves fulles son ovades i dentades i seves tal·lós són rectos y pilosos.Es cultiva amb relativa facilitat i deu situar-se a la ombra en un pot o jardí. En aquet últim cas, preferiblement ha prop de pous i cisternes per tenir constantment certa humitat en la base.
Entre seus principis activo destaca una essència particularment rica en mentol (del 30 al 70%) que constituta el verdader tresor de la menta i, a demès, cineol, menten, mentona, piperidina, alguns terpens,pectines i tenir-nos.
Propietats curatives
La menta favoreja molt la digestió, ja que augmenta la producció del joc gàstrics, eliminar-los calambres estomaca-les i la pesades desprès dels menjars.
També estimula la producció i secreció de bilis, lo que beneficia al fetge, el pàncrees i a la vesícula Vilar.
Seva acció antiespasmòdica ajuda a combati las afeccions del sistema respiratori (asma,tos, bronquitis).
A demès, la menta es diürètica, antisèptica i anestèsica. Esta última propietat es revela quant esca algunes fulles lo que proporciona una sensació de frescor que deriva d’una acció setantè capa les mocoses vocals. Por allò, d’empleat como ingredient en bàlsams sobre dolors articulares reumàtics,així como para calmar dolors causats per cremades, llagues i contusions. Englopejades vocals , la menta es antisèptica i calma dolors de queixals i d’encies. Es ingredient de primer grau per dentífric i elixirs vocals.
Remeis popular amb menta
Remei popular 1: Si es té dolor d’oïda, es preparar un joc de fulles de menta mesclada en partes iguales amb aigua i mel. Desprès es té que posar unes cotes tèbies en el conducte auditiu 2 cops per dia .
Remei popular 2: Per dolor dequeixals es pot fer glopejades amb una infusió elaborada amb una cullerada de fulles per tassa d’aigua bullir .Si es té un altre tipus de dolor o inflamació en algun altre part del cos es pot aplicar aquesta mateixa preparació en forma de cataplasma sobre l’ària afectada.
Remei popular 3: Para facilitar la digestió, es pren te d’aquesta herba. Per ell es té que preparar com si es tractes de unte comú, quant l’aigua estigui bullin, es posarà 10 o 12 grams de menta per un quart de litre d’aigua; es retira enseguida del foc, es tapa bé per que no surti el seu aroma . Desprès de uns 5 minuts , d’infusió està llesta. Es recomana prendre 3 tasses el dia entre o desprès dels menjars.
Remei popular 4: Per el dolor de cap, es pot fer una cataplasma de menta per alleugerir els dolor de capcausats per tensions muscular ( en el qual el cas s’aplicaria en els trapezi a prop del coll o la nuca) (’aplicaria en el front i els laterals del nas), o per cansant-se en els ulls.
Cultiu i recol·lecció
Amplament cultivada, es fa sobre sòls profunds humits i ben adobats.
A finals d’hivern o principi de primavera.
Abundant (el meix una vegada cada dos dies).
A la s’ombra .
Abonar de formaperiòdica el estiércol pot ser una bona opció.
Quan la menta està a punt de florir, des de finals de maig a finals de juliol, en que varia segons la zona; una segona recol·lecció es realitzar el començar la tardo.
Precaució: L’oli de menta i el mentol té que evitar durant l’embarasso provoca al·lèrgies.





















 PLANTA ÀRNICA  

L'àrnica, àrnica o flor del tabac...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Plantas Curativas
  • Plantas Curativas
  • Plantas Curativas
  • plantas curativas
  • plantas curativas
  • plantas curativas
  • plantas curativas
  • Plantas y alimentos curativos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS