Plaute

Páginas: 2 (307 palabras) Publicado: 20 de mayo de 2014
Tito Maccio Plaute ( 254-184 aC ) , va gaudir de gran popularitat en la seva època . Era originari de Sarsina ( Úmbria ) . S'explica que es va traslladar a Roma sent jove , i allí va ser soldat icomerciant , i que , després d'arruïnar , es va fer moliner alhora que començava a escriure comèdies .
Se li adscriuen fins a 130 obres , de les quals només es tenen per autèntiques 21 . Plautees va inspirar enlos autors de la Comèdia Nova grega , principalment Menandre . Però no es va limitar a traduir , sinó que va adaptar els originals introduint elements del gust romà , cançons idanses .
Lasobras de Plaute , encara que més tosques , superen en comicitat a les gregues . Els personatges eren els mateixos de les comèdies gregues : joves eixelebrats , vells rondinaires ,paràsits , soldadosfanfarrones , etc. l'argument estava ple de situacions d'embolics , enganys i confusions . Però Plaute afegeix varietat i originalitat als temes i als personatges perquè la sevaintenció és hacerreír al públic romà .
La llista de comèdies de Plaute considerades autèntiques és la següent : Anphitruo , Asinaria , Aulularia , Bacchides , Captivi , Casina , Cistellaria , Curculio, Epiducus , Menaechmi , Mercator , Miles gloriosus , Mostellaria , Poenulus , Pseudolus , Persa , Rudens , Stichus , Trinummus , Truculentus i Vidularia .

La comèdia porta el nom de l'esclau. Obra predilecta dePlauto , segons Ciceró . Un militar paga una suma de diners a un Lenon per la compra de la jove Fenícia , així com el seu segell personal perquè la lliuri a l'emissari queportarà aquesta mismaseñal . Això desespera Calidoro , el jove enamorat de Fenícia , però aquí sorgeix l'astúcia del seu esclau Pséudolo que es proposa ajudar-lo. L'esclau es fa amb el segell delmilitar i consigueque el Lenon lliuri la noia a l'esclau d'un amic del jove enamorat . Apareix el veritable enviat , es descobreix la situació i finalment és el pare del jove qui paga la suma.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Plauto
  • Plauto
  • plauto
  • Plauto
  • plauto
  • Anfitrión
  • la olla de plauto
  • Biografía de Plauto

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS