poko

Páginas: 4 (795 palabras) Publicado: 15 de enero de 2015
9-Esports i jocs paralimpics:
9.1-Jocs paralímpics
Tots aquest esports s’engloben i fan les jocs paralimpics que són com els jocs olímpics però fets per persones amb discapacitats físiques,mentals o sensorials, van ser creats per Ludwig Guttmann un neuròleg britànic, en 1960, que va ajudar molt als discapacitats amb els seus coneixements i aportacions que va donar.
En la següent competicióes practiquen el següents esports:
-

ATLETISME


BÀSQUET


BOCCIA


CICLISME


ESGRIMA

FUTBOL-5

FUTBOL-7


GOALBALL



HALTEROFILIA


HIPICA


JUDONATACIÓ



PIRAGÜISME


REM


RUGBY


TENIS



TENIS TAULA

TIR AMB ARC


TIRO OLÍMPIC


TRIATLÓ


VELA


VOLEIBOL



9.2-Esports en cadires derodes

Hi ha diferents esports els quals s’han adaptat per a gent amb discapacitats físiques que volen practicar esports i arribar a les seves metes i gaudir fent-ho aquest esports a sobre de cadiresde rodes.
Basquet en cadira de rodes:
El basquet en cadira de rodes es la modalitat practicada pels discapacitats físics, es practica en cadira de rodes, s’han adaptat les normes del basquet normalal basquet en cadira de rodes. Les diferents categories es classifiquen segons el grau de discapacitat dels jugadors.
¿Com es va crear?En la dècada del 1940 l’esport del basquet en cadira de rodesno era conegut com a tal. Durant el 1944, Ludwig Guttmann, un neuròleg britànic a través del programa de rehabilitació en l’hospital de Stoke Mandeville, a Anglaterra, va adaptar alguns esportsexistents a la modalitat de cadira de rodes.
Cadires que s’utilitzen: S’utilitzen cadires esportives.
L’equip regal barça de basquet en cadira de rodes.















Sledge hockey:El " Sledge hoquei " és una versió de l'hoquei sobre gel perquè pugui ser practicada per esportistes discapacitats. Actualment és un dels esports paralímpics més espectaculars . Els esportistes es...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • ´pok
  • poke
  • Poker
  • Poker
  • poke
  • EL POKER
  • Poker
  • Poker

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS