Polimeros

Páginas: 7 (1513 palabras) Publicado: 15 de octubre de 2011
PROCESSOS DE CONFORMAT DE VIDRE PLA

En l’actualitat existeixen tres tipus de vidre pla que es fabriquen al món: “boja”, flotat i placa. El vidre flotat, avui dia, compte amb el 90% del vidre pla que es produeix en l'actualitat. És la pedra angular en el món sencer per a la fabricació de vidre arquitectònic.

El procés de vidre flotat va ser desenvolupat l’any 1952, i és, avui dia, el mètodemes empleat per el vidre d'alta qualitat El vidre flotat consisteix a fer surar la massa sobre un bany d'estany fos. La superfície inferior del vidre és suportada per l'estany líquid, mentre que la superfície superior està exposada a l'atmosfera reductora, composta d'hidrogen i nitrogen, que cobreix el bany. La gravetat permet que el vidre flueixi cap a fora i la tensió superficial el reté perproduir un gruix d'equilibri. S'obtenen gruixos de 1.5 a 25 mm, ja sigui estirant el vidre o comprimint amb unes paletes de grafit.

Producció de plaques i làmines de vidre per flotació

Podem dividir el vidre flotat en cinc parts principals:

➢ Emmagatzematge i processat per lots.
➢ Fosa
➢ Format i revestit
➢ Recuit
➢ Tallat i embalatge

Totseguit explicarem cada una d’aquestes parts:

1- Emmagatzematge i processat per lots.

El primer pas consisteix en preparar la matèria prima per el seu segon pas que és la fosa. Els materials arriben a través de camions o trens en bases contínues amb materials com la sorra silica, dolomita, carbonat de calci, carbonat de sodi i sulfat de sodi.

Tot seguit, aquests materials es guarden en elmagatzem, en contenidors, conductes, col·lectors de pols i altres controls necessaris per poder manejar adequadament la matèria prima i la barreja d’aquesta amb total facilitat .A partir del moment en que els materials arriben, estan pràcticament en constant moviment.

A l'interior del magatzem, un contenidor pren els materials en capes seqüencials i els envia a un elevador que els puja i elsdiposita en una bàscula per verificar el seu pes combinat. El vidre reciclat ha estat mòlt en la part final de la línia de la planta i s'afegeix a aquests ingredients. Cada lot conté aproximadament entre un 10% i un-30% de vidre mòlt, els materials secs s'afegeixen a un mesclador per formar el lot. Aquest, es lliura al recipient del forn a través d'un transportador manejat per una banda, on esconserva per a posteriorment buidar en el forn de fosa a un ritme controlat.

Emmagatzematge en piles del vidre mòlt

2-Fosa

El forn típic de fosa consisteix en un forn de 6 ports amb foc regeneratiu creuat d’ aproximadament 25 metres d'ample per 62 metres de llarg amb una capacitat de 500 tones mètriques per dia.

Les seccions principals del forn són la fosa, acabat,regeneradors i ports, com es mostra a la figura de mes abaix, i estan construïts d'un material folrat per un marc d’acer. Mentre el lot està sent alimentat a l'àrea del forn de fosa, és escalfat pels cremadors de gas natural a una temperatura aproximada de 1650 º C. De la fosa, el material fos flueix cap al refinador on després passa per l'àrea del cos d'estrenyiment on un agitador homogeneïtza el vidrelíquid. D'aquí flueix cap a la part final de l'operació on es permet que el vidre es refredi lentament fins a una temperatura de 1100 º C aproximadament i així aconseguir la seva correcta viscositat abans d'enviar al contenidor de flotació.

Secció d’un forn de fundició

3-Format i Revestit

En el forn de fosa, el vidre líquid esbuida en l'àrea del canal el qual conté una comporta, que regula el flux i el gruix dins de més o menys 0.15mm. D'aquí va cap a la part alta (contenidor de flotació), que conté estany líquid, on el vidre flota, d'aquí ve el terme de "Vidre flotat". El vidre i l'estany no reaccionen entre ells, per tant es mantenen separats. El seu nivell de resistència molecular fa que el vidre es mantingui...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Los Polimeros
  • Polimeros
  • Polimeros
  • Polimeros
  • Polimeros
  • polimeros
  • polimeros
  • polìmeros

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS