Polir a Mà

Páginas: 4 (804 palabras) Publicado: 23 de octubre de 2011
Aprendre a polir a mà
[pic]
Per aconseguir un acabat perfecte en feines de pintura o envernissament és imprescindible polir la superfície anteriorment. Altrament, ni la pintura ni el vernís nos'adheriran bé a l'objecte i el resultat final serà irregular i defectuós.

Polir és allisar una superfície fregant amb un element abrasiu que habitualment és una llima. Aquesta tasca, en principi obviai fàcil, pot ser ineficaç si no s'empren les llimes i els accessoris adequats per als diferents materials i superfícies. És imprescindible conèixer les propietats de les llimes, els diferents tipusque hi ha i els elements que complementen i rematen la feina.
 
El polit es pot realitzar a mà o a màquina, si bé el primer és el més comú i el que en principi sembla més fàcil, raó per la qualqualsevol es posa a efectuar-lo sense valorar condicionants fonamentals com el tipus i el número de gra, el suport, la possibilitat de fixar la llima a un tros de fusta i altres qüestions importants abansd'iniciar la feina.
 
Per començar cal fixar-se en el gra, el material abrasiu que està adherit al suport de la llima, i que pot ser: d'òxid d'alumini, perfecte per a la fusta, el metall i lesparets blanquejades; de corindó de zirconi, idoni per a l'acer inoxidable, i de carbur de silici, apropiat per al vidre, la ceràmica, les laques, la goma i els plàstics.
 
Després cal tenir en compte elnúmero de gra, que indica la mida de les partícules abrasives. Com més alt sigui més fi serà el polit, per la qual cosa si es necessita precisió en el procés caldrà escollir un gra de 150 a 180 o de240 a 400. Si, al contrari, preval la rapidesa encara que el polit quedi més tosc, s'optarà per un gra gruixut, de 40 a 50 o de 60 a 80. El més habitual és començar amb una llima gruixuda, continuaramb una de gra mig (de 100 a 120) i concloure amb una molt fina.
 
Finalment cal tenir en compte el suport, l'element a què va enganxat el gra, que pot ser de paper, de tela o de fibra vulcanitzada....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Pol Mica Por Ma Z Transg Nico En M Xico
  • Ma Ma
  • MA-HE
  • no ma
  • Las Ma
  • tu ma
  • Tu ma
  • Te Ma

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS