Politologia

Páginas: 12 (2765 palabras) Publicado: 5 de julio de 2013

INTRODUCCIÓ
El que entenem com a concepte per Ideologia Política es aquell conjunt de idees que ens proporcionen una base per algun tipus d'acció política. Per tan la manera de fer una ideologia dependrà del tipus de idees que la formin, serà aquest conjunt de idees el que diferencia una ideologia d'un altre .
No podem confondre les ideologies polítiques amb teories polítiques, (tot i queaquestes dos son fàcil de confondre) ja que aquestes es troben més aprop de l'acció política.
les ideologies son fruit de la pràctica política i de la seva pròpia experiència més l'aportació de pensadors i teòrics que expliquen, avaluen i orienten les realitats socials. Ajudant a les persones a conèixer la seva posició social i proporcionar un programa de actuació.
Liberalisme clàssic icontext històric:
El conjunt de idees que es van anar formulant duran els segles XVII i XVIII en contra del poder absolut de l'estat i l'autoritat de les esglésies, és el que anomenarem el primer liberalisme.
Que aquest anava en contra dels privilegis polítics- socials existents amb l'objectiu de que l'individu pogués desenvolupar les seves capacitats personals.
Aquesta corrent te les arrels enel procés d'Industrialització del mon occidental duran el segle XIX, més el canvis polítics que degut a les revolucions d'aquest segle s'entraren les bases ideològiques dels Sistemas polítics contemporanis. L'evolució del liberalisme es l'historia de la modernitat on hi ha un fil conductor entre l' humanisme renaixentista, d'il·lustració i liberalisme. Els principis mes elementals es en lasubstitució del concepte de súbdit propi de la monarquia absoluta , on el ciutadà es converteix en un subjecte de drets inalienables. Sobretot el dret de la propietat i el traspàs de l'origen diví en el concepte del poble o la nació.
El liberalisme era un projecte degut al triomf de les revolucions Americanes i Franceses, la creació des estats constitucionals ( precedents en part per Anglaterra),instaura lentament les condicions necessàries perquè el liberalisme s'instauri com a política, econòmica i cultura cívica. Que tot i assentar les bases els seus grans teòrics tenien que seguir lluitant contra les idees absolutistes, i ultraconservadores.


l 'autor que considerem com el present del liberalisme es Locke. El liberalisme serà una doctrina unitària fins al primer terç del segle XIXConstant serà l'últim liberal que defendrà aquesta tesis. Aprofundeix sobre el que respecta la mateixa idea de liberalisme, diferenciant la llibertat dels antics ( era clàssica) amb les dels moderns.
La dels antics es basava en la ciutadania el deure de participar en assemblea ( tenint en compte que tan els esclaus com els estrangers no podien considerats ciutadans). En a moderna en canviestableix que hi han uns drets que son essencials, entre ells està el de la vida privada. La llibertat a poder decidir si vols o no participar. A que el ciutadà estableixi la seva vida amb els criteris que ell consideri. Defensa la delegació de poder entre els diputats dels poble, no vol dir que estigui en contra de la participació sinó que defensa que no estigui imposada per ningú. Al igual que tampoces podia imposar una religió , s'han de respectar les creences de les diferents persones.
A partir d'aquest segle es faran dues lectures diferents al liberalisme clàssic, ja que el problema clau és trobar la forma de decidir quin sistema de normes i institucions maximitzaria les oportunitats de tothom per arribar a les seves metes. Ambdues corrents defenses que els individus han de ser lliuresper així poder percebre la seva idea de vida. El govern ha de servir al poble, facilitar al ciutadà els seus propis objectius; garantir el principi de justícia i l'accés a tots els ciutadans als serveis primaris
Els teòric que ens consideren el pares d'aquestes dues grans corrents serà Burke amb el liberalisme conservador i Thomas Paine amb el liberalisme radical.
LIBERALISME CONSERVADOR:...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • politologia
  • Politologia
  • La Politología
  • POLITOLOGIA
  • POLITOLOGIA
  • Politologia
  • Politologia
  • Politologia Y Antropologia Social

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS