Pompeia

Páginas: 4 (780 palabras) Publicado: 4 de enero de 2013
Pompeia és una de les grans meravelles arqueològiques que encara es conserven en un estat esplèndid. Al volcà devem que s'hagen conservat fins al dia de hui les seues cases, les seues botigues, elsseus carrers, fins als seus cossos calcinats reconstruïts a partir d'un motle d'algeps. Les tones de cendra i lava que es van depositar sobre la ciutat van permetre que d'una forma natural esconservara tot exactament igual a com es va deixar el dia de l'erupció, quan els arqueòlegs van començar a desenterrar les ruïnes es van trobar amb edificacions que conservaven les pintures originals, frescosi mosaics de les cases i temples, així que gran part de la informació que hui es té sobre l'estil de vida romà. es gràcies a l'erupció d'un volcà que encara hui, encara que dormit, registra activitatsísmica EL VESUVI.

Les informacions que tenim sobre el que ocorre el 24 d'Agost del 79 d.C. es deu en gran part a les cartes que Plini el Jove va enviar a l'emperador Trajà on relatava el queocorre perquè el seu tio Plini el Vell havia estat allí per a ocupar-se dels assumptes de l'imperi llavors davall la mà de Tito. Se sap que el volcà va començar a registrar activitat dies abans deldesastre per mitjà de terratrémols de baixa intensitat, però els habitants estaven prou acostumats a este tipus d'activitat sísmica, així que no li van donar massa importància, però el que ningú sabia ésque durant anys un gran depòsit de magma s'havia acumulat davall el volcà i este seria el detonant de la posterior erupció de tal virulència que el que de normal seria un efecte escalonat de lesdiferents fases durant dies es va concentrar en un només, la matinada i les hores posteriors del dia 24.

El magma va entrar en contacte amb aigua que es filtrava provocant una pluja de cendra volcànica,així mateix el magma va començar a ascendir unes 4 hores abans de l'erupció, la superfície del volcà es va fracturar poc després del migdia ocasionant l'explosió, espentant la pedra tosca i els...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Sesc pompeia
  • Templos pompei
  • POMPEIA
  • POMPEI
  • Pompeia
  • Pompei
  • Pom Pom POMPEIA
  • Casa Del Poeta Tràgic A Pompeia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS