porqui

Páginas: 2 (468 palabras) Publicado: 10 de noviembre de 2014
Va néixer a Barcelona, en el si d'una família d'industrials del tèxtil provinent de Manlleu. Hereu del negoci familiar, ja es perfila el seu interès per l'art de la pintura durant l'adolescència.El 1886 es casa amb Lluïsa Denís. L'any següent neix la seva filla, Maria, però, pocs mesos després, el caràcter inquiet, el desinterès pel negoci familiar i el desig per dedicar-se a pintar, viatjar iconèixer món l'allunyen de la família. Comença a viatjar per Catalunya i Espanya, per França i per Itàlia. Els viatges seran una constant en la vida de l'artista.
El 1888 es revela com a escriptorcol·laborant regularment amb articles al diari La Vanguardia. El 1889 trenca la relació amb la família, ruptura que durarà deu anys; tanmateix, manté el contacte amb la filla. El 1889 se'n va a estudiara París, on resideix a temporades durant la primera meitat de la dècada dels noranta, període important en la seva trajectòria creativa.
El 1893 instal·la a Sitges el seu estudi, conegut com el CauFerrat, per la col·lecció de ferros antics que conté. La vila es converteix en un punt de referència modernistad'artistes, escriptors i músics promogut per Rusiñol, que hi organitza les festesmodernistes, en què es conjuminen el teatre, la poesia, la pintura i la música. Paral·lelament, l'artista consolida els seus dots com a escriptor i des de principis de la dècada de 1890 escriu obres narrativesi poemaris en prosa. Algunes de les seves novel·les s'adaptaran per ser representades al teatre, com L'auca del senyor Esteve, escrita el 1907 i estrenada uns anys més tard.
El 1899, arran d'una greumalaltia, es retroba amb la dona. Quan millora, marxa a França amb ella i amb la seva filla per desintoxicar-se de l'addicció a la morfina. Un any després se sotmet a una intervenció quirúrgica queel deixa amb un sol ronyó, fet que marca una nova etapa vital en la seva trajectòria. El 1903 ja és un artista reconegut i durant la primera dècada del segle XX es consolida el seu prestigi com a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • porqui

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS