Porter

Páginas: 3 (543 palabras) Publicado: 25 de mayo de 2012
Versió desenvolupada per Bueno Campos a partir de les 5 forces formulades per Porter.
Les cinc forces formulades per Porter són les següents:
* Nivell de rivalitat del competidors actuals.* Amenaça de nous competidors.
* Amenaça de productes substitutius.
* Poder negociador dels proveïdors.
* Poder de negociació dels clients.
Aquest model ( 5 forces) proposat per Porterha tingut un gran seguiment i acceptació teòrica i pràctica, però en les dos últimes dècades dels S.XX, han anat apareixent successives i creixents crítiques, no sols des de un pla conceptual, per ladificultat explicativa i d’acceptació en sistemes econòmics i sectors d’activitat propis dels països llatinoamericans, europeus i asiàtics, molt diferents en el funcionament del mercat dels EEUU enel que se centra el model proposat per Porter.
Per les experiències conegudes i les adaptacions dutes a terme per Bueno Campos i altres experts en direcció estratègica, “el model de les 10 forces”correspon millor a la realitat competitiva actual, especialment la coneguda en la majoria dels països europeus i d’altres regions econòmiques.
L’estructura competitiva d’un sector es compon per: lacompetència actual, competència potencial ( amenaces competitives) i el poder de negociació els “agents frontera”. El primer element estructural-Competència actual- correspon a l’anàlisi fonamental delscompetidors que integren el sector, aquest anàlisis deuria permeti el càlcul d’un índex de competitivitat i el coneixement de la possibilitat de millorar la competitivitat tal i com s’expressa en elsegüent gràfic.
ESTRUCTURA COMPETITIVA D’UN SECTOR (MODEL DE LES 10 FORCES)
Les amenaces competitives de l’empresa poden aparèixer de l’entrada de nous competidors existents, que poden ferreferència als competidors internacions que intenten actuar en el mercat, o a empreses d’altres sectors o bé a empreses de nova creació. També altres amenaces provenen de la nova tecnologia, per la que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Portada
  • portada
  • portada
  • Porta
  • portada
  • la porte
  • porter
  • Portadas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS