Pràctica poma

Páginas: 4 (842 palabras) Publicado: 7 de marzo de 2014
Biologia I. Batxillerat.

Pràctiques de laboratori.

DESCUBRIM LA QUANTITAT D’AIGUA QUE HI HA EN UNA POMA

Introducció:

L’aigua és una de les substàncies més simples que podem trobar a laterra. Tot i això guarda un poder immens; és la clau de la vida. És l’única substància mineral que es troba a la natura en els tres estats possibles: sòlid, líquid i gas. La varietat de temperatura fapassar l’aigua d’un estat a un altre constantment. La configuració de les seves molècules (H2O) fa que cadascuna d’elles actuï com un petit iman que en estat líquid té la capacitat de dissoldre, ambmés o menys intensitat, la resta de substàncies de l’univers, fet que facilita les reaccions químiques.

Els éssers vius som un conjunt de reaccions. Sense aigua la vida a la terra no hagués estatpossible, almenys tal com avui la coneixem. La majoria d’éssers la necessitem de manera continuada i sols som capaços d’utilitzar-la en unes condicions molt determinades i restrictives.

L'aiguarepresenta entre el 50 i el 90% de la massa dels éssers vius (aproximadament el 75% del cos humà és aigua). Tots els aliments, sigui quin sigui el mètode d'industrialització a què hagin estat sotmesos,contenen aigua en major o menor proporció. Les xifres de contingut en aigua varien entre un 60 i un 95% en els aliments naturals.

Hi ha diferents mètodes per a poder determinar el tant per centd’aigua que conté un aliment, però només parlarem d’un. Es tracta de la dessecació al forn. Es basa en la pèrdua de pes de la mostra per evaporació de l' aigua de la següent manera: es fa una preparacióde l’aliment, es pesa, s’asseca , es refreda i es pesa de nou per poder calcular els resultats.

Objectiu:

L’objectiu d’aquesta pràctica es calcular el tant per cent d’aigua que hi ha enqualsevol aliment, i jo he escollit la poma. Buscant informació, es calcula que té un 80% d’aigua , així que em proposo descobrir si els resultats coincideixen o no.

Hipòtesis:

Degut a l’assecament...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • 188182020 Pomadas Practica 12
  • Practica 4 Pomo
  • el pomar
  • Pomos
  • Pomadas
  • pomada
  • pomas
  • Pomo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS