Practica_8_Generadors

Páginas: 2 (443 palabras) Publicado: 18 de septiembre de 2015
Pràctica 8
FEM, VOLTATGE I RESISTÈNCIA INTERNA D’UN GENERADOR


Introducció

Quan una pila (generador de CC) no està connectada a un circuit extern, la diferència de potencial entre els seus bornsés la força electromotriu (FEM) del generador. S’utilitza el símbol ε per representar la força electromotriu. Quan el generador es connecta a un circuit extern, la diferència de potencial entre elsseus borns V, és menor que quan el circuit és obert. La diferència entre ε i V és deguda a la resistència interna r, del generador. El valor de V és:

V = ε – I · r

On I és la intensitat decorrent a través del circuit extern.

Objectiu

Manipular amb seguretat material elèctric i aprendre a connectar els aparells de mesura, com és el cas del polímetre.
Fer la representació gràfica de lacaracterística V-I d’un generador de CC.
Determinar experimentalment les característiques pròpies d’un generador, com la força electromotriu (fem) i la resistència interna r.

Material

Pila de 4,5 V,interruptor, dos multímetres (amperímetre i voltímetre), reòstat (resistència variable), cables de connexió i plafó de muntatge.


Procediment i muntatge del circuit

Muntatge: connecteu en sèrie lapila, l’interruptor, l’amperímetre i la resistència variable. Connecteu, també, un voltímetre (en paral·lel) als borns de la pila.




Amb el circuit obert anoteu la intensitat del corrent (I) en elcircuit i la diferència de potencial als borns de la pila (V).

Tanqueu el circuit i anoteu els valors de V i I a la taula següent a mesura que aneu variant el valor de la resistència externaconnectada al circuit.

V (V)










I (mA)











Representeu gràficament els valors de la taula anterior (la diferència de potencial en funció de la intensitat), V en ordenades i I en abscisses,emprant un full de càlcul (ex. Excel, Calc, ...). Demaneu un ajustament lineal i que mostri la funció corresponent.

NOTA: Procureu mantenir sempre obert el circuit i tanqueu-lo només en el moment en...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS