prefabricacion

Páginas: 5 (1225 palabras) Publicado: 12 de enero de 2014
Introducció
Encara que ja han passat els temps en què la paraula " prefabricat " s'associava a construcció precipitada , provisional i de baixa qualitat , encara no estan prou difoses, en el col · lectiu de projectistes i constructors , els avantatges de la prefabricació , persistint sense base tècnica real que frenen l'avanç d'aquesta indústria que, a Espanya, gaudeix actualment d'unextraordinari nivell tècnic i desenvolupament.
La prefabricació s'ha d'entendre avui dia simplement com la " industrialització de la construcció", és a dir, l'aplicació de les tècniques de producció en instal·lacions fixes d'alt rendiment , amb elevats nivells de control i qualitat , que condueixen, no només a millors acabats , sinó també a millors preus -per les economies d'escala i l'ocupació demitjans i tècniques de producció especialitzats -dels quals es puguin assolir en realitzacions in situ .
Encara que qualsevol tipus d'edifici o construcció pot , en principi , prefabricar-se , al camp d'aplicació més lògic i competitiu d'aquesta tècnica es troba en aquells edificis que requereixin estructures amb llums , altures o càrregues importants :
Aparcaments
Poliesportius
Edificispenitenciaris
Naus industrials
Edificis de diverses plantes amb destinació a:
Centres comercials i d’oci
Oficines
Edificis docents (col·legis, universitats, etc,...)
Museus i centres d’exposició
En general, aquest tipus d'edificis es prefabriquen amb elements lineals : pilars , bigues, biguetes i corretges , i de superfície : lloses buides , bigues TT i elements de façana . Aquests components espoden complementar amb altres , com cobertes de fibrociment o xapa, tancaments metàl·lics , de blocs de formigó o ceràmics .






La prefabricació
Es aquell procés en que la majoria de els elements constructius es realitzen prèviament en fabrica, reduint la execució, en el lloc de l’obra, al muntatge de grans elements.
La prefabricació requereix d’una planificació racional y més detalladade la construcció, que permeti programar i sistematitzar els treballs, millorant la qualitat i reduint els temps de realització.
Abans que existís la prefabricació, tots els elements prefabricats armats eren elaborats en obra; el que obligava als constructors a requerir un major nombre de treballadors per el colat de bigues i lloses ja que generava un augment considerable de treball. El temps deles obres era considerablement major degut a que es requeria esperar 28 dies fins el forjat total per seguir avançant en la execució de l’obra.
La necessitat de construir mes ràpid i de cobrir clars cada vegada més grans ha provocat la industrialització de la construcció. A aquesta industria se la coneix como preconstruit, la qual consisteix en generar les peces o mòduls en una planta iposteriorment acoblar-los en obra. D’aquesta forma es pot accelerar la velocitat de construcció ja que simultàniament es poden estar colant peces de diferents pisos i posicions en l’obra. També es coneix com prefabricació a efectuar peces para la construcció mitjançant el sistema de fabricació en sèrie.
La prefabricacio no es una cosa actual. Des de que es va començar a construir amb prefabricats haexistit cert grau de prefabricació. Exemple d’això:
L’embarcació de Lamtot (1848)
Les bigues de formigó del casino BIARRITZ (1981)
El pont de Brooklyn (1900)
En 1906 en Europa les bigues de gelosia
Aquestes obres son alguns exemples dels primers projectes amb seccions preconstruides. Això ens ensenya que la prefabricaio ha estat vigent des de mitjans de 1800. En la actualitat s’ocupa en moltesobres, i un altre exemple de prefabricació es la bigueta i revoltó. Posteriorment, el que ha permès cobrir clars més grans es la aplicació del preesforç i el postensat.

Antecedents històrics
Els antecedents es poden mencionar en alguns dels fets més significatius a traves de les diferents èpoques de la historia de la construcció, perquè no es pot fixar una data indicativa de la iniciació o...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • prefabricacion
  • Prefabricación
  • La Industrialización Y La Prefabricación Prefabricación
  • Prefabricación en acero
  • Prefabricación
  • PREFABRICACION
  • PREFABRICACIÓN
  • Prefabricacion

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS