Preguntes bàsiques de cultura religiosa

Páginas: 4 (994 palabras) Publicado: 19 de noviembre de 2014
1. Quines respostes es donen sobre la nostra identitat?
Primer de tot el que es planteja és si som matèria o si som esperit també. Els que creuen el primer són els anomenats materialistes i els quecreuen el segon els anomenats espiritualistes. El segon és plantejar-se si som en centre de tot o estem més bé a la perifèria. És a dir, si el més important és l’home i tot lo altre és secundari, ésel centre (visió antropocèntrica), o si l’home és un element més de l’univers, al qual tots els elements tenen la mateixa importància, l’home està a la perifèria (visió cosmocèntrica). L’últim que esplanteja és si l’ésser humà és amo o esclau del seu destí. Aquells que pensen que el destí està escrit i res farà que aquest variï són les persones amb una ideologia determinista. En canvi aquelles quecreuen que el nostre destí depèn de nosaltres mateixos segons els nostres actes, són les persones amb una ideologia indeterminista.

2. Quines respostes es donen sobre el sentit de la vida?
Elsentit de la vida és la orientació i el sentit globals pel que es decideix una persona a la vida i motiven les seves accions concretes.
Es poden afrontar 5 postures diferents: negar que la vidatingui cap sentit, no plantejar-s’ho, refusar un sentit més enllà del visible, buscar el sentit als béns materials i buscar el sentit ple.

3. Dóna una definició de religió segons l’etimologia de laparaula.
Les tres paraules llatines a las que se li ha atribuït l’origen de la paraula religió, relegere (rellegir), religare (rellegir) i reeligere (reelegir), tenen un factor comú, un concepteessencial: la religió és una relació.

4. Quines religions ha augmentat i quines han disminuït en proporció al nombre total d’habitants del nostre planeta?
Tant la religió cristiana, la hindú, labudista, la jueva i les religions indígenes han disminuït. La religió musulmana ha augmentat considerablement, així com les noves religions. El percentatge de persones no creients ha augmentat també en...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Cultura Religiosa
  • cultura religiosa
  • Culturas Religiosas
  • Cultura religiosa
  • CULTURA RELIGIOSA
  • Culturas Religiosas
  • Cultura Religiosa
  • Cultura Religiosa

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS