Preludi De Trasp S

Páginas: 2 (403 palabras) Publicado: 21 de abril de 2015
El conte que nosaltres fem es Peludi de Traspàs.
El títol en la paraula traspàs fa referència a la mort de l’àvia. El tema principal del conte és la mort vista des d’un sentit humorístic i irònic.L’argument del conte és que l’àvia està a punt de morir-se i té por de la mort perquè quan el seu marit estava viu va plantar una figuera al pati sense el seu consentiment, cosa que mai va oblidarl’àvia, i quan aquest va morir l’àvia la va serrar. L’àvia sap que el seu marit l’està esperant des de fa quinze anys per demanar-li comptes. Ningú no sap quina és la raó del patiment de l’àvia fins que la tiaRamona que tot ho sap, recorda l’episodi de la figuera.
Els personatges principals són l’àvia, la tia Ramona i l’avi. L’àvia és la protagonista atès que tot el conte gira en torn d’ ella i la tiaRamona la descriu com obstinada, tossuda i ressentida. La tia Ramona és la germana de l’avi i es caracteritza per la seva gran memòria i és gràcies a ella que tots descobreixen perquè l’àvia té por demorir-se. L’avi Joaquim era el marit de l’àvia, treballava a la mina i pel que fa al seu caràcter podem dir que era un home tossut ja que va plantar la figuera tot i que l’àvia va donar-li moltes raonsperquè no la plantés.
Els personatges secundaris són l’Oncle Orestes, la tia Teresa que és la seva dona, la tia Carme que va ajudar a amortallar l’avi , la mare del nen, el senyor Honorat(l’apotecari) que segons els rumors coneix molt bé la Ramona i les veïnes que van a fer-li companyia a l’àvia.
Trobem una comparació de la mort de l’Oncle Orestes que va morir tranquil sense neguits ni agoniesmentre la seva dona preparava el sopar i la mort de l’àvia amb patiment. Amb aquesta comparació l’autor vol que relacionem la por a la mort amb la preocupació d’haver de fer front als nostres actes.L’espai és el poble de Mequinensa més concretament a casa de l’àvia i el temps és el final del Franquisme.
Aquest conte és un soliloqui atès que el discurs no té interlocutor, tot i que el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Trasp
  • Preludio
  • corporacion preludio
  • Preludio medieval
  • Preludio Bach
  • DEBUSSY PRELUDIOS
  • El preludio medieval:
  • Preludio en boricua

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS