prescpripció i caducitat

Páginas: 4 (967 palabras) Publicado: 25 de febrero de 2015

SEMINARI 3: PRESCRIPCIÓ I CADUCITAT

Exercici Respondre les següents qüestions
Quina acció o pretensió té en Víctor pels danys patits?
L’acció que en Víctor té pels danys patits és unapretensió extintiva derivada de la responsabilitat extracontractual. Entenem per responsabilitat extracontractual aquella que existeix quan una persona provoca, ja sigui per culpa seva, per culpa d’unaaltra persona que li respon o per culpa d’una cosa de propietat seva, mal a una altra persona, respecte de la qual no estava lligada per un vincle obligatori anterior relacionat amb el dany produït. Pertant, un dels millors exemples de responsabilitat extracontractual pot sorgir per danys i perjudicis causats a tercers com a conseqüència d’activitats que creen riscos a persones alienes a la mateixa(conducció d’un automòbil, com és en aquest cas).
Quin és el termini de prescripció d’aquesta pretensió? Si l’accident passa fora de Catalunya el termini és el mateix? Quin criteri utilitzes per adecidir quin termini apliquem?
El termini de prescripció d’aquesta pretensió és un termini específic, concretament el termini de prescripció triennal (de 3 anys), regulada a l’article 121-21 CCCat. Sil’accident hagués passat fora de Catalunya, per exemple a la resta d’Espanya, tal com es regula en el Codi Civil espanyol a l’article 1968 CC, el termini de prescripció és d’un any, ja que estem fentreferència a una prescripció que el codi civil espanyol l’entén com a una pretensió derivada de la responsabilitat per injuria o calumnia, i per les obligacions derivades de la culpa o negligència quees tracta a l’article 1902, des que ho va saber l’agreujat.
Quan s’inicia el còmput del termini de prescripció (dies a quo)?
Segons l’article 121-23 del Codi Civil Català, “el còmput del termini deprescripció s’inicia quan, nascuda i exercible la pretensió, la persona titular d’aquesta coneix o pot conèixer raonablement les circumstàncies que la fonamenten i la persona contra la qual es pot...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • I
  • I
  • algo i
  • I
  • I
  • Tu I Yo
  • I
  • I

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS