Presentació guinea

Páginas: 3 (706 palabras) Publicado: 14 de noviembre de 2011
A. Presentació de l'estat:
El país escollit és Guinea Equatorial, la seva capital és Malabo i se situa a l’ Àfrica central.
Els habitants d’aquest estat són 650.702 segons unes dades que han estatobtingudes l’any 2010.
El sistema polític en la voluntat democràtica del poble en què els ciutadans tenen el dret al vot la qual cosa dóna al govern el fonament de legitimitat i sobirania. Es a dir,sistema polític democràtic. El sistema polític de Guinea Equatorial s’anomena REPÚBLICA
L’actual cap de govern, S. E. Don Ignacio Milam Tang que ha estat escollit pels ciutadans per segona vegadaconsecutiva. Aquest senyor és el Primer Ministre. El President de Guinea Equatorial és Teodoro Obiang Nguema.
B. Explicació de les línies generals d'aquest sistema polític:
Guinea Equatorial és unaRepública Presidencialista (fingida) sorgida de la Constitució de 1991 en la qual s'establia el major control sobre el poder executiu separant la figura del president de la del Primer Ministre. Laconstitució, amb gran influència de l'espanyola, va ser esmenada en 1995, en un any en què la repressió i la violència del règim es va posar de manifest després de no acceptar la derrota a les municipals enles que la Plataforma d'Oposició Conjunta va aconseguir una àmplia majoria.
Existeix un règim dictat pel primer ministre Obiang.
El sistema electoral és multi partidista, amb una circumscripció percada un dels 30 ajuntaments, la darrera reforma de la llei electoral la va realitzar Teodoro Obiang (primer ministre) després de la dissolució de les Corts per convocar noves eleccions, a finals delpassat febrer, en les que va introduir una reforma per la qual les dues ciutats més grans, Bata al continent i Malabo a l'illa de Bioko, es feien una divisió d'una única circumscripció, a una perdistricte, perjudicant a les formacions minoritàries que lluitaven com a màxim per dos escons.
Les funcions del legislatiu i del Primer Ministre estan molt limitades per l'acció política d'Obiang que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Guinea
  • Guinea ecuatorial
  • historia de la guinea
  • guineos de arriba
  • Gallina de guinea
  • Presentaci
  • presentacio
  • Presentacio

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS