Proces De Desenvolupament Psicològic

Páginas: 6 (1262 palabras) Publicado: 8 de octubre de 2011
Activitat 4: Procés d’avaluació psicopedagògica
Diagnòstic en educació
Ramon Sans Gràcia

Consultor: Martí Costa

1. Apartat 1 i 2
Realitzar un llistat d’informacions i extracció de conclusions així com les actuacions de valoració necessaries per obtenir les informacions .

Decisions INFORMACIONS NECESSÀRIES PER A PRENDRE DECISIONS ACTUACIONS PSICOPEDAGÒGIQUES PER OBTENIRINFORMACIONS
-Demanda d’intervenció al psicopedagog.

-Inici de l’avaluació psicopedagògica

-Continuar anant al CSMIJ

-Potenciar les habilitats socials. En l’informe s’aprecia dificultats d’aprenentatge i mancances en l’atenció, l’organització i les relacions amb els acompanys.
Informació inicial que ens pot donar el tutor/a de la primària: concretar una mica més els aspectes on presentadificultats i en quines tasques, motivació de l’E davant l’aprenentatge, actituds i relacions amb companys i adults i saber quines tasques s’han dut a terme fins ara.

Història personal, familiar i acadèmica de l’alumne. Dades personals evolutives, mèdiques, familiars, dificultats apreciades durant la primària, i les intervencions realitzades, informes psicopedagògics...

Reacció i actitud de lafamília davant de la proposta d’avaluació. En quina mesura accepten i són conscients de les dificultats d’E. Història personal, evolutiva i mèdica del nen. Actitud davant les dificultats del seu fill, expectatives, com afronten el problema, què han fet fins ara, què esperen en aquesta nova etapa educativa. Possibilitats de col.laboració, temps que poden dedicar al fill. Tipus de disciplina, normes, graude control, elogis, hàbits de treball a casa, responsabilitats, activitats extraescolars i relacions amb els iguals. Si els pares es posen d’acord en l’educació del seu fill.

Sabem que rep ajut del CSMIJ i és bo que hi continuï, però cal saber per què rep l’ajut? Qui l’ha derivat?, Si li han passat proves, i quins informes hi ha? Quin tipus d’ajut rep....... * Entrevista amb el tutor/a deprimària: Es concretaran les actuacions que s’han dut a terme.

* Recollida d’informació rellevant que tingui el centre de primària.

* Entrevista amb la família. Es comunica la proposta d’avaluació i es demana l’autorització familiar.

* Contactar amb el CSMIJ: Demanar aquella informació de proves prèvies que se li han realitzat.
Adaptació del currículum a les àrees instrumentals (Llengua imatemàtiques).

LLENGUA
- Acabar d’assolir la mecànica lectora
- Comprensió de paraules.
- Escriure paraules i petites frases.

MATEMÀTIQUES
- Assolir la numeració fins a la centena.

- Resolució quantitativa de situacions quotidianes molt senzilles amb l’ús de l’addició i la substracció. Determinar què sap fer l’alumne tot sol i què sap fer si li donem ajudes, i quines són aquestes ajudes.(Nivell de competències curriculars en les àrees de llengua i matemàtiques per tal de conèixer la situació real de l’alumne, les seves capacitats i garantir un desenvolupament òptim).

Autonomia d’E en la realització de les tasques i estratègies que utilitza per resoldre les diferents activitats.

LLENGUA
En quin punt es troba pel que fa a la mecànica lectora (quins sons reconeix o confon,la velocitat, comprensió....) Correspondència d’errors lectors amb l’escriptura (omissions, inversions, substitucions, addiccions...) i quin és el seu nivell d’ortografia arbitrària i natural.

MATEMÀTIQUES
Què sap en E. En relació a la numeració, operacions i problemes. Fins a quin número reconeix, concepte i grafia, reconeix desenes i centenes. Estratègies que utilitza per a la suma i laresta, sap aplicar-les a les resolucions de problemes?. Ha necessitat ajudes per dur a terme les activitats matemàtiques?.
* Observació a l’aula.

*Avaluació individual del nivell curricular de l’E (dissenyar una sèrie d’activitats). Observació i registre.

Els exercicis proposats partiran dels interessos de l’infant, tindran una dificultat graduada i estaran relacionats amb la tasca que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El Joc Com A Procés De Desenvolupament
  • Introducció a l’estudi del desenvolupament psicològic humà
  • La moralitat i el desenvolupament psicològic per lawrence thoma
  • Desenvolupament del procés constructiu d’una edificació concreta
  • psicologicosidad
  • Desenvolupament
  • Desenvolupament
  • Proc

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS