Proceso Metodologico

Páginas: 7 (1564 palabras) Publicado: 4 de febrero de 2013
dEn la presentació el treballador social ha de recollir la informació necessària: dades familiars, naturalesa del problema, l’inici d’aquest,etc; és a dir, tota la informació que ens sigui útil per a poder estudiar millor el cas en el seu context, que ens permeti veure la imatge de la realitat vital de la persona, tenint en compte tots els factors múltiples que es necessiten per a l’anàlisis iaixí poder intentar la millor resolució que es disposa en els serveis.
En la presentació el treballador social ha de recollir la informació necessària: dades familiars, naturalesa del problema, l’inici d’aquest,etc; és a dir, tota la informació que ens sigui útil per a poder estudiar millor el cas en el seu context, que ens permeti veure la imatge de la realitat vital de la persona, tenint encompte tots els factors múltiples que es necessiten per a l’anàlisis i així poder intentar la millor resolució que es disposa en els serveis.
Estudi/
Anàlisis
Estudi/
Anàlisis
Usuari
Usuari
Les eines del treballador social són: els seus coneixements,l’escolta al client i l’observació. (En el treball social clínic, després de l’estudi es passa del camp de la terapia a la piscoteràpìa).Les eines del treballador social són: els seus coneixements,l’escolta al client i l’observació. (En el treball social clínic, després de l’estudi es passa del camp de la terapia a la piscoteràpìa).

S’analitza els diferents elements relatius que componen el cas o problema plantejat, a diferents nivells:
S’analitza els diferents elements relatius que componen el cas o problema plantejat, adiferents nivells:
Entorn
Entorn

Demanda
Demanda

Motivació que duu al client a comprometrer-se en un procés de comunicación mutu. El treballador social necessita sebre: el seu context global, el seu sector geogràfic, la seva relació amb aquell usuari,entre altres coses. (El client molts de pics no presenta la informació d’una manera clara i inteligible.)
Motivació que duu al client acomprometrer-se en un procés de comunicación mutu. El treballador social necessita sebre: el seu context global, el seu sector geogràfic, la seva relació amb aquell usuari,entre altres coses. (El client molts de pics no presenta la informació d’una manera clara i inteligible.)

Diagnòstic per comprenssió: Comparació amb una situación imaginària o real viscuda per nosaltres, i gràcies a la qualpoguem supossar en les seves motivacions i les seves conseqüències.
Diagnòstic per comprenssió: Comparació amb una situación imaginària o real viscuda per nosaltres, i gràcies a la qual poguem supossar en les seves motivacions i les seves conseqüències.

Ha de respondre a un treball d’anàlisis de l’intervenció en totes les seves dimensions (respecte al client, respecte al ts, i respecte al mètodei tècniques emprades, i el procés ha de ser continu amb una revisió de treball constant amb el client i crític referit a les accions pasades amb la finalitat de constatar els progressos aconseguits en el pla de treball i fer les modificacions necessàries respecte a les activitats futures amb el client. (En poques paraules, és una comparació entre el objectius fixats i els resultats obtinguts. Unareflexió crítica del treball que es realitza de manera continuada durant el procés metodològic).
Ha de respondre a un treball d’anàlisis de l’intervenció en totes les seves dimensions (respecte al client, respecte al ts, i respecte al mètode i tècniques emprades, i el procés ha de ser continu amb una revisió de treball constant amb el client i crític referit a les accions pasades amb la finalitatde constatar els progressos aconseguits en el pla de treball i fer les modificacions necessàries respecte a les activitats futures amb el client. (En poques paraules, és una comparació entre el objectius fixats i els resultats obtinguts. Una reflexió crítica del treball que es realitza de manera continuada durant el procés metodològic).
Acció compromesa entre el treballador social i usuario...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El proceso metodologico
  • El Proceso Metodologico De La Investigacion Cientifica
  • Proceso metodologico de trabajo social
  • INFORME PROCESOS Y METODOLÓGICA
  • Proceso Metodologico De Trabajo Social
  • el proceso metodologico y la documentacion historica
  • El Proceso Metodologico Del Trabajo Social
  • Aproximación al proceso metodológico de la investigación cualitativa.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS