Programación EF

Páginas: 21 (5141 palabras) Publicado: 15 de diciembre de 2014








PROGRAMACIÓ ANUAL EDUCACIÓ FÍSICA
2012-13









DESCRIPCIÓ DE LES CARACTERÍSTIQUES DE L'ALUMNAT.
PRIMER CICLE.
L'alumnat d'este nivell es troba en el període d'edat comprés entre els 6 i 8 anys i tenen una sèrie de característiques que condicionen de manera decisiva l'elaboració de la programació i la intervenció docent. Estes característiques són:

A nivellpsicomotor: Seguint autors com Pick i Vayer, la Vega, o Ruiz i Blázquez, en el primer curs l'alumnat mostra certa hiperactivitat, gran fatiga fisiològica, poca coordinació i equilibri, poc control dels impulsos motors, per tant poc control postural i motriu, poca percepció dels estímuls, processant així poc la informació.
Així, doncs, les activitats motrius seran de curta duració, abundants,variades, amb regles senzilles i metes concretes, ja que al trobar-se en el canvi d'intel·ligència intuïtiva a la intel·ligència lògica, pròpia de l'estat preoperatori, l'alumnat té poca capacitat per a centrar-se, observar i atendre, i actua sense pensar ni analitzar la informació.

SEGON CICLE.

A nivell psicomotor:
- Millora dels aspectes qualitatius del moviment.
- Passa de “patir el seupropi moviment” a dominar la seua motricitat.
- Augment de vitalitat i afany infatigable d'activitat.
- Pot passar amb facilitat de la simple utilització del seu cos a la seua representació.
- Continua el procés de lateralització reconeixent l'esquerra i la dreta del company. Desenvolupament de la coordinació mà-ull.
- Millora la concordança esquerra – Dreta i davant – Darrere, millorant amés l'orientació espacial al mateix temps que aprecien millor distàncies i velocitats.
- Adquisició de la noció de reversibilitat que possibilita el situar-se en el punt de vista de l'altre i la capacitat per a situar els objectes en relació uns amb els altres.
- Adquisició de la possibilitat de coordinació i realització d'activitats grupals que impliquen cooperació (jocs rítmics, en espill,coreografies senzilles, etc.)
- Millora dels rendiments en tasques d'orientació espacial.
- Perfeccionament de la coordinació entre els diversos elements corporals (coordinació óculo- manual, óculo- pedestre, etc.).







TERCER CICLE.

A nivell psicomotor:
- Dominen globalment el gest i el moviment, a través dels quals són capaços d'expressar sentiments i idees. Adapten els seusmoviments a diferents mitjans i materials.
- Degut a una crisi de creixement hi ha un desajust entre el desenvolupament muscular i ossi, provocant algunes dificultats en la millora de les capacitats.
- Desenvolupament global de les capacitats físiques bàsiques.
- Donen respostes quelcom complexes i acceptablement adequades, davant de situacions motrius presentades.
- Controlen prou bé les estructuresespacial i temporal, així com la seua interrelació.
- Assenta definitivament l'esquema corporal.
- Normalitza els hàbits d'higiene personal.
- Es desenvolupen físicament de forma important, per la qual cosa continua sent decisiu per a ells l'exercici físic, l'esport, els jocs…Així mateix, és capaç de treballar amb un cert nivell dins de les activitats esportives, que li motivenconsiderablement.
Per tant, i tenint en compte les característiques generals dels distints cicles, en termes globals farem:
Activitats lúdiques: que fomenten la sociabilitat, col·laboració, participació, descentralització de si mateixos, l'acceptació i ajuda de la resta de companys. Per tot això realitzarem jocs en grups per a la consecució d'estos objectius. Jocs que seran activitats globalitzadores d'altresàrees d'aprenentatge.
Jocs enfocats a la salut: Per a l'adopció de postures correctes, tasques higièniques…
Jocs individuals: Per a afavorir l'autoestima, autonomia i autoconfiança.
Jocs simbòlics: per a estimular la capacitat de pensament, anàlisi, observació i atenció, i fomentar al mateix temps la imaginació i la creativitat.












PROGRAMACIÓ.
Objectius generals de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • EF
  • La Ef
  • EF
  • la historia en la EF
  • dw ef
  • Ef Acuatica
  • Trabajo De EF
  • Trabajo EF

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS