Programas De Ddr

Páginas: 4 (932 palabras) Publicado: 6 de enero de 2013
Ddr
Els programes de Desarmament, Desmobilització i Reintegració són els principal vehicle polític per tenir cura dels menors soldat i alliberar-los un cop han pogut escapar o la força armada permetla seva desmobilització.
Nacions Unides defineix els programes de DDR d’ex-combatents com el “procés que contribueix a la seguretat i estabilitat en contextos de recuperació postbèl•lica a travésde l’eliminació de les armes a les mans dels combatents, extraient als combatents de les estructures militars i proporcionant-los certa ajuda per a reintegrar-se social i econòmicament en la societat através de maneres de vida civils” .
Tal i com el mateix nom indica, el procés consta de tres parts:
- Desarmament: Comporta la recollida d’armes en la zona del conflicte. El desarmament no ha deprecedir necessàriament els processos de desmobilització i reintegració, especialment tenint en compte que molts menors soldat no duen armes
- Desmobilització: fa referència al llicenciament formal icontrolat dels soldat de l’exèrcit i/o grup armat. A l’hora de desmobilitzar nens i nenes, els objectius han de ser: verificar la participació dels menors en un conflicte armat, conèixer la identitatdels nens i les nenes a efectes de localitzar les seves famílies i comunitats i proporcionar informació sobre el procés de reintegració.
- Aquest tercer procés és una etapa molt llarga que té com aprincipal finalitat proporcionar als nens i nenes una alternativa viable a la seva implicació en un conflicte armat i ajudar-los a prendre la vida en comunitat. Els elements d’aquest tercer procésinclouen la reunificació familiar, l’educació i la formació laboral, el suport, tant econòmic com psicològic.
La qüestió del la rehabilitació i reintegració dels menors és molt important per tal que nocontinuïn vivint en situació de conflicte.
Els programes de DDR comencen quan acaba un conflicte, amb la negociació per a l’alliberament dels nens dels grups armats i, en casos molt excepcionals,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • SIM DDR
  • Ddr y ddr2
  • Memorias Ddr
  • las memorias DDR
  • Memorias Ddr
  • Termino ddr
  • Memorias DDR
  • Memorias ddr

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS