Projecte Manhattan

Páginas: 2 (436 palabras) Publicado: 2 de mayo de 2012
Projecte Manhattan

El Projecte Manhattan era el nom en clau d'un projecte d'investigació desenvolupat durant la Segona Guerra Mundial per els Estats Units amb ajuda parcial del Regne Unit iCanadà. L'objectiu final del projecte era el desenvolupament de la primera bomba atòmica. La investigació científica va ser dirigida pel físic Julius Robert Oppenheimer mentre que la seguretat i lesoperacions militars corrien a càrrec del general Leslie R. Groves.
El projecte va agrupar a una gran quantitat d'eminències científiques (física, química, ciències informàtiques). Atès que després delsexperiments a Alemanya previs a la guerra se sabia que la fissió nuclear del àtom era possible i que els nazis estaven ja treballant en el seu propi programa nuclear no va costar reunir a totes aquellesments brillants que eren també pacifistes i esquerranes en la seva majoria. Exiliats jueus molts d'ells, van fer causa comuna de la lluita contra el feixisme aportant el seu òbol a la causa: aconseguirla bomba abans que els alemanys.
L’encarregat de les besants técniques i informàtiques del projecte manhattan va ser John vin Neumann.
Ja des de ben xicotet va mostrar geni i bona memòria,realitzant complicades operacions matemàtiques o podent inclús memoritzar pàgines completes de la guia telefònica. Sense anar molt a classe, obtingué brillants qualificacions en matemàtiques a la Universitatde Budapest. De 1921 al 1923 va estudiar química a Berlín i, després, es va graduar en Enginyeria química a Zurich. Es doctorà en Matemàtiques als vint-i-tres anys i amb vint-i-cinc ja era consideratun geni per a la comunitat de matemàtics. Al 1933 junt a Alexander, Veblen, Einstein, Morse i Weyl es va convertir en un dels grans sis primers professors de matemàtiques de l'institut per a l'EstudiAvançat de Princenton (USA) on va estar per a la resta de la seva vida.
Junt a Oskar Morgenstern, al 1944 publicà, "Teoria de jocs i comportaments econòmics", que va revolucionar l'àrea de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • The Manhattan Project
  • manhattan
  • Project
  • project
  • Project
  • project
  • project
  • projecto

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS