projecte Verkami

Páginas: 2 (299 palabras) Publicado: 21 de septiembre de 2014
PROJECTE VERKAMI: #NumberSign:Banc d'ADN, la darrera esperança pels nostres desapareguts a la guerra civil.
Aquest projecte va ser acabat el 21 de juny del 2014 on demanaven13.320€.
A causa de la Guerra Civil i de la Dictadura, molta gent va desaparèixer sense saber-ne res més d'ells, i aquesta n'és la raó per la qual van crear aquest projecte, perquèencara avui en dia, molta gent esperen trobar a les fosses els seus avantpassats, ja siguin avis, pares, tiets... Actualment hi han 4.600 famílies que busquen algun parentdesaparegut i 75 anys després encara tenen l'esperança de trobar-los.
Aquest projecte va ser creat per dos famílies de desapareguts i el Laboratori de Genètica Forense de la Facultat deMedicina de la Universitat de Barcelona, amb el suport de la Fundació Bosch i Gimpera.
Va ser aprovat per el Parlament de Catalunya el 19 de desembre de 2013.
Van crear unaudiovisual, com un petit documental, on surten alguns familiars dels desapareguts on expliquen l'últim cop que els van veure i diuen que tenen l'esperança que els trobin en les fossescomunes gràcies a l'ADN i els hi agradaria poder estar junts juntament amb la família per últim cop.
Carles Seuba, juntament amb Guillem Escriche i Tomás Muñoz va dirigir eldocumental Desencaixats, que tracta sobre les fosses comunes de Capolat (Berguedà) i va ser quan va tenir interès en el projecte.
Tot el què fa referència a la recerca de personesdesaparegudes en un conflicte armat té diferents vessants: la científica, la jurídica, la política i l'emocional i totes queden reflectides en el documental.
Van fer entrevistes apersones que entenen del tema i a les persones que busquen els desapareguts.
Les aportacions van ser dirigides a la pre-producció, rodatge, i post-producció del documental anomenat
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Project
  • Project
  • project
  • project
  • projecto
  • projecto
  • Project
  • project

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS