Proyecto empresarial

Páginas: 12 (2863 palabras) Publicado: 7 de noviembre de 2010
Nom de l'empresa: Driver-Shoes SRL

Logo:

En què consisteix la idea:
Es tracta de la instal·lació d'un sistema de rajos infrarojos al bastó de l'individu que detectarà els obstacles que es pugui trobar a una distància de tres metres. Aquesta informació, es complementarà amb un sistema GPS (programat anteriorment) connectat al mànec del bastó i que es transmetran a uns receptors situats ales plantilles de les nostres sabates “intel·ligents”. Amb aquesta informació, les plantilles emetran unes vibracions que suposaran dos tipus d'informació pel client:
-Existència d'obstacles propers. -Ruta planificada al GPS

Equip:
L'equip el formem tres estudiants de 2n de Batxillerat que estem cursant la modalitat de ciències socials.

Motivacions:
El que ens va motivar a posar en marxaaquest projecte va ser solidaritzar-nos amb les persones cegues i facilitar-los la vida. L'objectiu és que d'alguna forma s'ampli el “camp de visió” de l'invident i que augmenti el coneixement de l'espai que l'envolta. D'aquesta forma es pot millorar la qualitat de vida de les persones disminuïdes.

El producte que presentem consisteix en l'aplicació de la tecnologia actual als bastons delscegs. El nostre servei es basa en l'instal·lació d'un sistema GPS al mànec d'el bastó. Aquest aspecte ja està molt desenvolupat avui dia i en algunes zones ja està donant resultats. Bé doncs a partir d'aquesta programació, nosaltres volem desenvolupar un producte que vagi més enllà: Un bastó amb el seu sistema GPS actualitzat i amb un sistema d'infrarojos (mitjaçant un xip a la base d'el bastó) quesigui capaç de percebre obstacles propers i emetre aquesta informació a les nostres sabates innovadores: aquestes sabates tenen unes plantilles, on al seu interior hi trobem uns receptors dels senyals infrarojos que seran els encarregats d' activar uns vibradors situats de forma estratègica a l'interior de la plantilla. Les funcions d'aquests vibradors són les següents:
1-Per una banda informardels obstacles existents a una distància des 3 metres i amb 45 graus des de la posició del subjecte (a partir dels senyals infrarojos del xip del bastó).
2- Informar de les rutes programades (a partir del sistema GPS situat al mànec) mitjançant unes vibracions laterals.

Partint d'aquesta idea, cal tenir en compte una sèrie de consideracions per poder entendre el nostre producte:
-Per assegurarque la persona estigui enfocant el bastó amb una posició apte perque el xip quedi en posició frontal (recordem que la missió del xip es detectar els obstacles frontals) , el bastó no serà com els convencionals, sinò que incorporarà un mànec que servirà de referència al client per conèixer a quina posició està apuntant la visió infraroja del xip. En aquest mànec aprofitarem i introduïrem elsistema GPS.
-Vibracions: El funcionament correcte del nostre producte es basa en l'interpretació de les vibracions. Existiran dos tipus de informacions:
-Existència d'obstacles: (Captades pel xip situat al bastó) Aquesta informació captada pels receptors de les nostres sabates produïran unes suaus vibracions al taló dels nostres clients. A mesura que s'aproximi a l'obstacle la vibració augmentarà.Cal destacar que la intensitat de les vibracions seran lo suficientment suaus perque no siguin molestes.
-Rutes programades: (Instal·lades al sistema GPS) Aquesta informació enviada als receptors de les plantilles activarà els altres dos vibradors. En el cas d'haver de girar a la dreta, el vibrador de la dreta començarà a vibrar. En el cas d'haver de girar a l'esquerra ho farà el vibrador del'esquerra. I en el cas d'haver de continuar recte, no s'emetran cap tipus de vibració.

Tenint això clar ara podem explicar el disseny del nostre producte:
-En primer lloc el bastó amb el seu xip integrat i el GPS conectat a l'interior del mànec. Serà de les mateixes mesures que els bastons convencionals i l'únic aspecte innovador seria la presència del mànec per conscienciar al client de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Proyecto empresarial
  • Proyecto Empresarial
  • Proyecto empresarial
  • Proyecto Empresarial.
  • proyecto empresarial
  • proyecto empresarial
  • Proyecto Empresarial
  • PROYECTO EMPRESARIAL

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS