Proyecto Genoma Humano

Páginas: 4 (754 palabras) Publicado: 8 de mayo de 2013
Projecte Genoma Humá

Aquest projecte d’investigació científica d’àmbit internacional va sorgir quan James Watson, codescubridor de l’estructura de l’ADN, va concebre la possibilitatd’investigar les instruccions presents en el conjunt dels gens humans. Aquesta ambiciosa i costosa possibilitat fou identificada amb el nom de Projecte sobre el Genoma Humà.

·Un gen és una porció d’ADN que, solo associat a d’altres, és responsable de la realització d’un caràcter.
·El conjunt de gens d’un organisme constitueix el seu genoma.
·El genoma, conservat en l’ADN, és el programa hereditari d’unésser viu, un programa que determina les funcions biològiques d’aquest ésser viu.

Les instruccions, com en tot ésser viu, hi estan codificades mitjançant seqüències de quatre bases: l’adenina, latimina, la citosina i la guanina, simbolitzades, successivament, per A, T, C i G.


· Els objectius d’aquest projecte eren:

1. Identificar i localitzar tots els gens que formen el genoma humà.2. Determinar la seqüència completa de bases nitrogenades que formen l’ADN humà i així conèixer la funció específica de cada gen.

3. Defensar la necessitat d'impulsar poderoses infraestructurestecnològiques (financiades per empreses, institucions o pels Estats...) per poder analitzar i emmagatzemar totes les dades obtingudes durant l'estudi i per poder continuar i millorar la investigacióbiomèdica.

4. Discutir sobre temes ètics, socials, morals i legals que sorgeixen del propi projecte. 


· Els del fet de conèixer la seqüència completa del genoma donaria un impuls formidablea la medicina.

Permetria el coneixement d’algunes malalties poc estudiades, ajudaria a la cerca de tractaments més fiables i ràpids i, fins i tot, seria la solució a moltes malalties hereditàries,a càncers, enfermetats infeccioses, alzheimer, esquizofrènia...

S'espera que la investigació genòmica permeti dissenyar nous fàrmacs que siguin més especifics i que tendeixin a tractar sobre...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Proyecto Genoma Humano
  • PROYECTO GENOMA HUMANO
  • Proyecto Genoma Humano
  • Proyecto Genoma Humano
  • Impacto de proyecto de genoma humano
  • Proyecto Genoma Humano
  • Proyecto genoma humano
  • El Proyecto Del Genoma Humano

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS