Prueba

Páginas: 6 (1347 palabras) Publicado: 14 de abril de 2011
En Maurici és un professor d’una universitat jove (6 anys) que la conformen professors joves en la se va majoria. Dona classes i és secretari del seu departament.

Habitualment intenta aprofitar les noves tecnologies que li ofereix la universitat per complementar les seves classes, fent que els seus alumnes realitzin activitats a la xarxa o penjant documentació per que se la descarreguin.També té una preocupació especial en la formació del professorat i la innovació docent.

La universitat es petita i de creació recent. Els professors, joves en la seva majoria tenen molt interès i motivació, son propers a l’alumnat i necessiten acumular mèrits per la seva promoció.

Els alumnes es troben també motivats amb la utilització de la plataforma virtual que ofereix l’escola i incentiva alsprofessors perquè la vagin utilitzant.

Se li ofereix ser el director de Secretariat de Biblioteca i Noves Tecnologies (una nova figura que no existia). El perfil que la direcció busca és una persona que dirigís els serveis d’informàtica i biblioteca des del punt de vista acadèmic.

La idea inicial d’en Maurici és potenciar la docència virtual i reformar l’enfocament de la universitat enaquest àmbit. Aquesta és la missió que en un primer moment es planteja.

Hi han un parell d’infromàtics a temps parcial dedicats a la docència virtual.
Utilitzen una plataforma de propietat una mica car que es va triar en el un moment donat perquè responia a les necessitats (Qui la va escollir, quines necessitats??.

Només el 25% treballava amb la plataforma però aquest percentatge estàaugmentant.

El seu ús: penjar apunts. En alguns casos hi havia algun curs o utilitzaven les eines de gestió de grups.

El centre d’informàtica realitzava sessions periòdiques de formació als professors, però aprenien dels demès professors i de l’atenció dia a dia dels informàtics.

De la reunió amb el director de la biblioteca va sortir convençut de la necessitat d’anar adquirint recursosd’informació electrònics.

Primera reunió amb l’equip de govern

El rector li demana potenciar l’ús de les noves tecnologies:

Potenciar l’administració electrònic, sense referències a la docència virtual.

Plantegen una operació operativa, no estan en línia amb el pensament d’en Maurici.

El vicerector d’Ordenació Acadèmica i Postgrau planteja dos qüestions més:

* Adaptació a l’EEES amb latransformació dels plans d’estudi. Tots estan d’acord en que s’aprofiti per aconseguir un canvi en la metodologia docent. No hi haurà, però, un augment de finançament.
* La universitat ofereix cursos de postgrau que li demanden fins i tot des de l’estranger.

El vicerector de Professorat planteja el problema de l’estructura del professorat, hi ha necessitat d’incentivar la formació i lapromoció del professorat.

Els cursos existents estaven seguits per una alta proporció del professorat.

En Maurici havia repassat les pàgines web de les universitats que eren al capdavant de la docència virtual a Espanya i va exposar la necessitat de potenciar la docència virtual amb la creació d’un equip de suport al professorat compost per informàtics, pedagogs i dissenyadors.
Aquest equipformaria al professorat i dissenyaria els materials.

El gerent de la Universitat va apuntar que la Universitat hauria de regir-se per una política d’austeritat pressupostària i el projecte d’en Maurici hauria de quedar en suspens.

6 mesos desprès en Maurici creu que és el moment de passar a l’acció en el ema de docència virtual. S’havia format i informat sobre el tema.

És conscient que lesiniciatives individuals inconnexes augmentaven el risc de dispersió.

Va preparar un informe per l’equip de govern:

* La docència virtual s’adapta a les noves necessitats de l’adaptació a l’EEES.
* L’ensinistrament en l’ús i localització de recursos d’informació com a element integrat en el procés d’aprenentatge.

Pensa que la docència virtual és el recurs per a contribuir al...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Prueba
  • Prueba
  • Prueba
  • Prueba
  • Prueba
  • Pruebas
  • Pruebas
  • Prueba

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS