PS VRITUAL PSICOLOGIA PENSAMENT

Páginas: 13 (3219 palabras) Publicado: 20 de octubre de 2015



10.527 18 06 15 PV


Enganxeu en aquest espai una etiqueta identificativa
amb el vostre codi personal
Prova



!!!
Aquesta prova només la poden realitzar els estudiants que han aprovat
l’ Avaluació Continuada




Fitxa tècnica de la Prova

Comprova que el codi i el nom de l’assignatura corresponen a l’assignatura en la qual estàs matriculat.
Només has d’enganxar unaetiqueta d’estudiant a l’espai corresponent d’aquest full.
No es poden adjuntar fulls addicionals.
No es pot realitzar la prova en llapis ni en retolador gruixut.
Temps total: 1 h.
En cas que els estudiants puguin consultar algun material durant la prova, quin o quins materials poden consultar?
Es pot utilitzar qualsevol material o font d'informació, però s'haurà de referenciar correctament.Valor de cada pregunta: 2,5 punts
En cas que hi hagi preguntes tipus test: Descompten les respostes errònies?  Quant?      
Indicacions específiques per a la realització d’aquesta prova:
Per realitzar aquesta prova, disposeu des del dia 18 de juny a les 9.00 h. fins el dia 25 de juny a les 9.00 h.
L'extensió màxima de la prova és de 2000 paraules, sense tenir en compte la bibliografia.Enunciats


Imagineu que treballeu en una empresa d'enginyeria informàtica; vostre cap s'assabenta que esteu estudiant Psicologia, i us demana que doneu una xerrada sobre "el pensament". Ell té molt interès a conèixer què és el pensament, com funciona i com podria funcionar millor, si es donés el cas. El vostre cap és molt directiu, i us diu que la xerrada ha de donar resposta un seguit depreguntes. Elaboreu una xerrada seguint el següent esquema:

1- Partint del model general de Dewey, expliqueu, a través d'un exemple, què és el pensament i quan es posa en marxa. Expliqueu també quines diferents varietats o modalitats de pensament poden existir, en què es diferencien i com podrien manifestar-se dins d'aquest exemple.

2- Expliqueu què passa a la nostra ment perquè es formin leshipòtesis, és a dir, com es generen les hipòtesis? Una vegada que es formen la hipòtesi, com són posades a prova ?; sempre ho són?

3- En el treball d'aquesta empresa hi ha dos tipus de problemes molt freqüents: d'una banda, els relacionats amb el desenvolupament d'un programari específic, on és freqüent el bloqueig d'idees i on l'enginyer sovint és incapaç de saber com continuar; per altra banda, elsproblemes econòmics, ja que molts mesos les despeses dupliquen als ingressos, de manera que el gestor econòmic ha de fer malabars ... Especifiqueu quin tipus de problemes són cada un d'ells i analitzeu els seus components, estructura i coneixements. Quines estratègies podrien utilitzar-se per a resoldre cada un d'ells? Quina teoria podria explicar millor cada un d'ells i com ho faria?

4- A l'empresaestan molt interessats en millorar els productes que ofereixen al mercat, per això us demanen que els expliqueu què és el pensament creatiu i si és possible millorar; en cas afirmatiu, us demanen que els expliqueu a través de quines estratègies es podria millorar.
1*
“Quants cops, abans de que vostè fos cap, havia hagut d’anar a casa d’un client a “descobrir” per què no li anava la ‘wifi’? Encomençar a mirar possibles errors, possibles causes de que això no funcionés...s’ha tot trobat amb que no hi ha havia manera de que anés? De que les possibles solucions que vostè s’havia plantejat, de camí a veure el client, no han sigut fructíferes (la xarxa ‘wifi’ estava ben configurada, l’aparell receptor de senyal semblava anar bé...) Estava vostè davant d’un problema, en que va haver de pensarquina podria ser la causa(les solucions usuals, habituals les que trobava en la seu magatzem mental, de forma automàtica fruit de la llarga experiència...no havien arribat a bon port) de que la ‘wifi’ seguís sense funcionar. Aquetes solucions intuïtives, aquets suggeriments primers, no havien conduit a l’objectiu. Amb la finalitat última d’arreglar el ‘wifi’, la vostre ment es toparia amb una...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • SYLLABUS PSICOLOGIA DEL DESARROLLO PS
  • psicologia social ps
  • Psicologia Del Pensament
  • PAC1 Psicologia del Pensament
  • pensament
  • Pensament
  • Ps
  • No ps

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS