ps1 rocalla

Páginas: 2 (473 palabras) Publicado: 5 de noviembre de 2013

PS1 CAS “ROCALLA” CAPÍTOLS 2 i 3 GRUP...............

ENUNCIAT

ROCALLA CATALANA, S.A. és una empresa, de mitjana dimensió, que es dedica a la comercialització de varis tipusde pedra de rocalla per construir jardins. Aquesta empresa es troba en un moment de maduresa i té la intenció d’instal·lar-se en un nous mercats estrangers en expansió. Abans però, vol provarl’activitat exportadora i amb aquesta intenció es planteja obrir una petita seu en el mercat xinés.
El mercat valora positivament la gestió duta fins avui d’aquesta empresa i així es veu reflectit mitjançantla cotització de les seves accions, que es situa en uns 8 €.

El director financer de l’empresa ha fet una valoració de la magnitud que podria representar aquest projecte d’inversió i l’ha estimadaen 5 milions de €.

Dins els 5 milions de € hi ha maquinària diversa (3,428 milions €), locals (1,5 milions €) i vehicles (0,072 milions) els quals s’amortitzen segons les taules d’amortització desota:


Coeficient màxim (%)
Període màxim
(anys)
Sistema amortització
Maquinària
20
10
Dígits Decreixents
Locals
4
50
Lineal
Vehicles
25
6
Tant fix

Aquest finançament,l’empresa el podria aconseguir comptant amb diverses alternatives financeres a mitjà i llarg termini com són:

a) Un préstec de 400.000 € amortitzable mitjançant el sistema americà, a un tipus d'interès anualdel 6,5%, contínuament renovable. Les despeses per comissions i corretatges derivats de la formalització del préstec ascendeixen a l'2,00% del seu import. A més, l'entitat prestamista cobra 300 € dedespeses fixes en cada anualitat.

b) L'emissió de 60.000 obligacions de 6 € de valor nominal, a la par, que pagaran un interès anual del 5,5%, contínuament renovable. Aquesta operació ocasiona unesdespeses inicials totals de 12.000 €.

c) L'emissió d'accions ordinàries de 5 € de nominal, amb idèntics drets que les que actualment hi ha en circulació, amb una prima d’emissió del 25% i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ps1
  • Ejercicios PS1
  • ps1 tarea
  • Manual de ps1
  • Into ps1
  • Rocallosas
  • rocallosas
  • Rocallosas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS