Psico

Páginas: 2 (427 palabras) Publicado: 25 de abril de 2014
COMENTARI CLIMOGRAMA
El tipus de font geogràfica amb la qual estem treballant s’anomena climograma o diagrama ombro tèrmic. És un gràfic en el qual es representen simultàniament dues variables: elscalors de la temperatura, mitja mensual, en ºC, segons les dades de l’eix esquerra, representades mitjançant una gràfica lineal evolutiva i les precipitacions totals mensuals en mm o l/m2, segonsdades de l’eix vertical dret, aquesta variable en l’escala numèrica sol ser el doble que la de les temperatures, representades mitjançant una gràfica de barres o historiograma. L’eix horitzontalrepresenta els dotze mesos de l’any. Tot corresponent a les dades d’una estació meteorològica d’un lloc concret.
Pel que fa a les precipitacions, la suma anual equival a 1665 mm, per tant, com que sónsuperiors als 1000 mm sabem que són molt abundants (clima muntanyós). La distribució estacional és regular ja que no hi ha cap mes sec (clima oceànic). Les màximes es donen a l’hivern, als mesos dedesembre, gener, febrer i una part del mes de novembre (la màxima). Les mínimes es donen a l’estiu, als mesos de juliol i juny (la mínima). Les precipitacions són d’aigua, però hi ha possibilitat de neu enels mesos de gener i febrer. No hi ha cap mes àrid, per tant no hi ha aridesa mensual ni general (clima oceànic).
Pel que fa a les temperatures, el climograma correspon a l’hemisferi nord ja que lestemperatures més altes són a l'estiu (tot i que agafa el mes de setembre) i les més baixes a l’hivern. La mitjana anual és de 6,12 ºC. Els estius són frescos ja que cap mes assoleix els 22ºC; elshiverns són freds ja que el mes més fred té menys de 6ºC. L’amplitud tèrmica és de 12.2ºC, per tant és mitjana (entre 12-16ºC). El domini climàtic és plujós ja que no hi ha aridesa i les precipitacions sónsuperiors als 800 mm.
Per tant, el climograma correspon a un clima d’alta muntanya amb influència oceànica, concretament als Pirineus (més de 1200 mm anuals) ja que les precipitacions són...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Psico
  • psic.
  • Psico
  • Psico
  • psico
  • psic.
  • Psico
  • psico

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS