psicologia analisi peliculas, thirteen, arrugas i infancia

Páginas: 9 (2210 palabras) Publicado: 25 de octubre de 2014
COMENTARI ADOLESCENCIA – PEL·LÍCULA THIRTEEN
Aquesta pel·lícula narra l’historia d’una adolescent de 13 anys, la Tracy, la qual en un principi es una nena que destaca per la seva innocència, es preocupa molt per els seus estudis i té dues amigues amb gustos similars als seus.
Quan Tracy comença l’últim any d’institut moltes companyes es burlant d’ella per la seva aparença, es per això que latracy decideix fer una transformació modificant el seu estil i la seva identitat per impressionar les noies populars de l’institut en especial a L’Eivi Zamora. Un dia Tracy arriba al col·legi amb un canvi radical de la seva vestimenta i es dirigeix a parlar amb l’evie. A partir d’aquest dia Tracy i Evie comencen a ser inseparables.
Tracy Fa tot aquest canvi ja que te l’autoestima molt baixa inecessita ser acceptada i sentir-se be amb ella mateixa. Ho podem relacionar amb l’interès de Darwin per les emocions, ja que aquestes juguen un paper molt important en l’adaptació, ja que tenen un gran valor molt comunicatiu, la qual cosa ens permeten tenir relacions socials. També podríem parlar de la teoría de l’APEGO, la qual diu que la relació amb les altres persones és una necessitatprimària i té un valor molt important pel que fa la referencia a la supervivència dels individus.
La Mare de Tracy, Mel es troba en estat de recuperació de la seva addicció a l’alcohol, és per això que no posa gaires límits a la seva filla, ja que necessita l’aprovació d’ella. El seu pare es trova absent ja que dona mes importància a la seva feina que a la seva pròpia família. Així doncs, en el moment enque Tracy necessitava el recolzament d’un adult al costat per ajudar a satisfet les necessitats, ha estat absent i això ha perjudicat el desenvolupament integral i social d’ella.
Evie viu amb la seva cosina i tutora legal, Brooke, la qual no s’encarrega gaire d’ella, i es per això que Evie vol instal·lar-se a viure a casa de Tracy i explica algunes histories a Mel per aconseguir quedar-se allà.Cada cop pasa més temps a casa de Tracy i així comencen a fer un mal us de les drogues, venent-la i robant per poder-ne consumir.
Tracy canvia el seu comportament totalment, tant a fora de casa com dins, fins que un dia Mel es cansa d’aquesta actitud i decideix que Evie torni a casa seva, ja que creu que es una mala influencia per la seva filla.
Sentin-se enfadada Eive fa el buit a Tracyexcloent-la del seu grup. Així, quan Brooke troba droga a la seva habitació ella li explica que tot es culpa de Tracy i que en té l’habitació plena. Brooke pensant que Tracy es una mala influencia acudeix a parlar amb la seva mare per explicar-li tot. Aqui També destacaria una falta d’interès per part del centre educatiu ja que en cap moment de la pel·licula es veu que intervinguin, sinó al reves,fan veure que no pasa res i no donen importancia al canvi radical que sofreix la Tracy.
La pel·lícula s’acaba veient com Tracy sent la traïció de Evie ja que hi confiava plenament i per això es sent desepcionada. L’ultima escena de la pel·lícula es veu com la protagonista plora desconsoladament als braços de la seva mare demostrant així el penediment respecte les conductes que tenia fins al moment,però sobretot, demostrant d’afecte que esta patint.
En aquesta pel·licula ens podem centrar en un determinisme sociocultural, degut a que els estímuls de l’entorn de la Tracy, en aquest cas socials, determinen la conducte d’aquesta.
Per finalitzar, també podríem parlar del conductisme, ja que aquest explica el perquè de les conductes que es té. Per exemple, la rebel·lia que ens fa veure Tracyve causada per la seva necessitat d’afecte i la baixa autoestima i el condicionament d’aquestes seria voler ser acceptada.
COMENTARI VELLESA – PEL·LICULA ARRUGAS
Arrugas és una pel·lícula que esta ambientada en la vida dels ancians d’una residencia de la tercera edat. Tot comença quan la família d’Emilio, un ex director de una oficina bancaria, decideixen ingressar-lo en una residencia...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • infancia en risc i película la Ola
  • Trece Días (Thirteen Days) Pelicula
  • Psicologia de la infancia
  • Psicologia de la infancia
  • Psicologia de la infancia
  • Psicologia De La Infancia
  • psicologia de la infancia
  • psicologia de la infancia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS