Psicologia De La Personalitat

Páginas: 8 (1813 palabras) Publicado: 16 de mayo de 2012
PSICOLOGIA DE LA PERSONALITAT


INTRODUCCIÓ

Com es desenvolupa la personalitat de les persones? Com avaluem aquesta? Podem predir, a partir de l’observació i l’estudi, quin seran els comportaments humans? Com expliquem aquests comportaments?

Aquestes i moltes altres qüestions són aquelles sobre les quals la psicologia de la personalitat tracta de donar resposta.

Així doncs, al llargd’aquest mòdul s’estudien els principals conceptes que conformen la psicologia de la personalitat. En aquest apartat de l’assignatura, se’ns dona una visió descriptiva i estructural de la personalitat partint de l’estudi científic i es dona resposta a algunes de les preguntes que s’han llançat a l’inici d’aquest escrit. Això és comprova a partir de la pràctica realitzada, la qual ha partit d’uncas al qual li s’ha donat explicació a partir dels estudis de la psicologia de la personalitat, amb la qual cosa es reforça el fet que aquesta pugui donar explicació a la naturalesa de la personalitat de les persones.


DINÀMICA DE GRUP

Per la realització d’aquesta segona pràctica hem seguit el mateix patró que a la primera, donat que ens va funcionar.

Es tractar de, tot i dividir lafeina, intentar que el resultat no sigui un document fragmentat, sinó consensuat per totes i cadascuna de les membres del grup.

Les diferents situacions, personals i laborals, de les components del grup ens fa mostra comprensió i respecte en quant al ritme de treball. Es important assenyalar que totes ens fem responsables de la nostra part per tal de que el resultat sigui satisfactori per latotalitat del grup.

1. Maria, normalment es mostra calmada, i així se la pot veure en les sessions de tutoria amb els seus alumnes, però a l’aula es mostra desafiant i agressiva. Sent així, i en aquest cas, estem parlant que l'agressivitat és definitòria de la seva personalitat, del seu caràcter, del seu temperament? Justifiqueu la resposta.

L’agressivitat és una variable latent ja que no es potobservar directament, però es considera que existeix perquè els seus efectes es noten en algun fenomen observable.
Podem saber que la Maria és agressiva quan observem, en determinats moments, que les seves verbalitzacions i/o les seves accions tenen aquest caràcter.
Aquesta variable latent és un dels trets o aptitud característic de la Maria, que resumeix la seua tendència a comportar-se d’unamanera similar en diverses situacions.
El comportament d’una persona, la seva actuació, és el reflex de la seva personalitat i els trets són propietats o disposicions d’aquesta.
La personalitat d’un individu es caracteritza pel seu mateix patró únic de trets, i és el conjunt de formes i maneres característiques que té l’individu d’enfrontar-se al medi. És per això que la Maria no es mostrasempre agressiva, només es mostra en situacions en les que s’ha d’enfrontar als seus alumnes (medi).
Tenint en compte la definició de personalitat d’Eysenk, “La personalitat pot entendre’s com una organització més o menys estable i duradora del caràcter, el temperament, l’intel•lecte i el físic d’una persona, que determina la seva adaptació única a l’ambient” .
Així, podem afirmar que el caràcter iel temperament formen part de la personalitat, sent el caràcter una sèrie de valors, sentiments i actituds i el temperament el conjunt de trets que fan referència a les característiques emocionals de la conducta.
En resum, podem dir que l’agressivitat és un procés emocional que forma part de la personalitat de la Maria i, per tant, del seu caràcter i temperament.

2. Si un observador externdigués que és una persona agressiva, s'estaria
considerant la seva conducta, la seva personalitat, és un tret? Per a respondre a la pregunta, si us plau, diferencieu entre conductes, hàbits, trets, i tipus.

Considerem que un observador extern si que podria dir que té una conducta agressiva, ja que la seva conducta, entesa que varia en les diferents situacions que ens trobem i en aquest cas la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Psicologia De La Personalitat
  • Historia psicologia personalitat en criminologia
  • Reflexió sobre la psicologia de la personalitat
  • Psicologia de la personalitat
  • Psicologia personalitat
  • Psicologia De La Personalitat Pac 1
  • Psicologia de la personalitat PAC 2
  • Pac 2 Psicologia De La Personalitat

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS