Psicologia Del Consumo

Páginas: 3 (642 palabras) Publicado: 5 de diciembre de 2012
-------------------------------------------------
LECTURA CRÍTICA DE L’ARTICLE “¿QUÉ PSICOLOGO ELIJO?”
“¿Què psicólogo elijo?” és un article que, com bé apunta el seu títol, parla de lesdificultats que experimentem els humans en certs moments de les nostres vides a l’hora d’escollir quin especialista en psicologia ens convé més. En aquest sentit, l’autor del text exposa que un dels principalsmotius pels quals els éssers humans deixem d’assistir al psicòleg és perquè no sabem ben bé a quin, en concret, ens hem de dirigir. Ara bé, hi ha una sèrie d’aspectes a tenir en compte que podenfacilitar aquesta tria. Un d’ells i el primer a tenir en consideració segons els experts citats a l’article és l’edat del pacient, i en cas de trobar-nos amb un menor, la base que origina la sevainquietud. Així doncs, si el problema de l’infant sorgeix de l’entorn escolar, se li aconsellarà assistir a un psicopedagog, en canvi si l’arrel del conflicte rau en l’entorn familiar, el pediatras’encarregarà de descatalogar qualsevol desequilibri orgànic i, a partir d’aquí, el destinarà al professional que convingui.
Centrant-nos ara en el cas dels adults, trobem que el nivell de complexitat a l’horad’escollir especialista és superior. Malgrat aquesta dificultat, el text dedica bona part del seu estudi a explicar què cal tenir en compte per facilitar dita tasca. En primer lloc, és necessari que elpacient sigui honest amb sí mateix, s’adoni del seu problema i decideixi què vol i què li convé. D’aquesta manera, si els seus objectius són clars, el psicòleg podrà actuar amb més precisió. A partird’aquí, cal que en la relació professional- psicòleg hi hagi un clima de confiança i sorgeixi l’empatia, ja que sense ella, és pràcticament impossible que la teràpia prosperi.
Pel que fa les maneresd’afrontar els problemes psicològics, l’article esmenta com a mètodes més utilitzats les psicoteràpies psicoanalítiques i dinàmiques, les teràpies de tipus existencial- humanista i les teràpies...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • psicología y consumo
  • Psicología del consumo compra de lotería
  • la psicologia del consumo
  • PSICOLOGÍA DEL CONSUMO
  • Ejemplo De Psicologia De Vida Cotidiana. Consumo De Alcohol En Los Jovenes
  • Psicologia del consumo mercado, oferta, conducta del consumidor
  • Psicologia del consumo. epoca navideña.
  • Precios Y La Psicología De Consumo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS