Psicometria

Páginas: 5 (1156 palabras) Publicado: 20 de marzo de 2012
t

PROVA GLOBAL





• Presentació i objectius

• Enunciat de la PAC

• Criteris d’avaluació

• Format de lliurament

• Termini de lliurament








Presentació i objectius



Objectius


Aquesta prova d’avaluació inclou els continguts corresponents als quatre mòduls didàctics de l’assignatura de “Psicometria”. El seu objectiu principal ésenfrontar l’estudiant amb una sèrie de situacions que haurà de resoldre amb els coneixements adquirits en aquest temari.

Presentació de la prova

La PAC4 està composta per una sèrie d’activitats pràctiques. Per la seva correcta realització, serà necessari que l’estudiant faci ús del material de l’assignatura, tant teòric com pràctic. Lògicament, per als càlculs de les diferents anàlisisplantejats l’estudiant pot utilitzar el programa Excel. En aquests càlculs, només s’haurà d’utilitzar dos decimals.
Les diferents qüestions plantejades estaran relacionades amb els tests EPQ-RA i ZKPQ-50_CC que s’han anat utilitzant en les PACs anteriors.
Si algun aspecte de la PAC4 no queda clar, no dubteu en preguntar al vostre consultor.



Enunciat de la PAC



1) Tal com ja vam comentar enla primera PAC i com es descriu en l’article del cas 1 de l’annex, l’EPQ-RA és una versió reduïda del test EPQ (Qüestionari de Personalitat d’Eysenck), que pot aplicar-se en l’àmbit de la recerca per avaluar les dimensions de la personalitat segons la teoria d’Eysenck com un instrument de fàcil i ràpida administració.
De totes maneres, en altres situacions d’avaluació, segurament no seriaaconsellable la seva aplicació, essent molt més convenient la utilització de la versió complerta del EPQ.

A partir de les consideracions anteriors, amb quina finalitat primordial creus que un psicòleg podria aplicar el test EPQ (versió complerta), i en quin àmbit (educatiu, selecció de personal, clínic, etc.) seria més adequada la seva administració? Justifica les teves respostes.

2) En l’estudi dela validesa del EPQ-RA a partir de les dades obtingudes en les nostres administracions del test a 641 subjectes, hem realitzat una Anàlisi de Components Principals (ACP) amb les dades del fitxer “Dades(10-11_2.xls” per tots el subjectes avaluats (sense diferenciar per gènere).
La matriu de saturacions factorials obtinguda ha estat la següent (només s’inclouen les saturacions factorialssuperiors a 0,30).



[pic]

A partir d’aquests resultats, respon:


2.1.- Quina estratègia de validació, de les cinc comentades en el mòdul de validesa, s’ha utilitzat amb l’anàlisi anterior?
2.2.- Què podem concloure sobre la dimensionalitat del EPQ-RA?
2.3.- L’ACP ens ha donat una solució amb quatre components. A què corresponen, segons la teoria d’Eysenck, cada un d’aquests quatrecomponents extrets?.
2.4.- Són coherents aquests resultats amb els obtinguts en la PAC2 respecte a la unidimensionalitat de les quatre escales del EPQ-RA?. Justifica adequadament la teva resposta.
2.5. Compara aquests resultats amb els obtinguts en l’article del cas 1 de l’annex del material de l’assignatura. Comenta les similituds i les diferències observades. A què poden ser degudes aquestesdiferències?.

3.- Continuant amb l’estudi de les característiques psicomètriques del test EPQ-RA, podríem plantejar-nos l’avaluació de la seva fiabilitat. L’estudi de la fiabilitat també pot fer-se amb diferents estratègies i des de diferents perspectives.
A partir d’aquest supòsit, contesta les següents qüestions:
3.1.- Seria possible aplicar un disseny test-retest?. Com podríem portar-lo aterme?. Quin període temporal creus que seria adequat que deixéssim entre el test i el retest? Justifica adequadament les teves respostes
3.2.- Quins avantatges i quins inconvenients tindria l’aplicació del disseny anterior?.
3.3.- Si haguéssim pogut aplicar aquest disseny, com calcularíem la fiabilitat de cada una de les quatre escales del EPQ-RA?. Quins valors hipotètics serien adequats per tal...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Psicometria
  • Psicometría
  • Psicometría
  • psicometria
  • Psicometria
  • Psicometria
  • Psicometria
  • Psicometria

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS