Psicometria

Páginas: 4 (843 palabras) Publicado: 25 de octubre de 2013
Tema 1. Introducció a la Psicometria
1. La mesura dels atributs psicològics i els instruments i processos que la fan possible: el procés d’inferència psicomètrica
2. Contextualització històricadels test

1. La mesura dels atributs psicològics i els instruments i processos que la fan possible: el procés d’inferència psicomètrica
Una teoria psicològica és un sistema de proposicions referidesa un conjunt de constructes, que serveixen per a descriure, explicar i predir alguns aspectes limitats del seu domini.
Aquests constructes teòrics estan connectats entre sí mitjançant algun modelque dóna una estructura concreta als constructes generals de la teoria.
Els constructes teòrics, al mateix temps, estan connectats sistemàticament amb fenòmens directament observables. Els constructeso elements de les teories psicològiques es relacionen entre sí per mitjà de definicions sintàctiques, normalment expressades per mitjà de relacions formals.
Per altra banda, els constructes esrelacionen amb els fenòmens observables per mitja de definicions semàntiques, aquestes són les regles de correspondència entre els constructes teòrics i la conducta.
Les definicions sintàctiques, queconstitueixen el sistema lògic de la teoria, permeten deduir les propietats dels constructes que, al mateix temps, poden interpretar-se semànticament per a explicar successos passats o predir successosfuturs.
Torgerson senyala dos tipus de definicions dels constructes d’una teoria.
1-. En primer lloc, un constructe pot definir-se en termes d’altres constructes de la teoria mitjançant unadefinició constitutiva [representats per les línies contínues]
2-. En segon lloc, en tota teoria deuen haver alguns constructes definits semànticament per mitjà de regles de correspondència amb els fetsobservables.
La figura que es mostra a continuació, representa el conjunt de constructes.
El conjunt de constructes de la part esquerra representen conceptes psicològica o socialment importants,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Psicometria
  • Psicometría
  • Psicometría
  • psicometria
  • Psicometria
  • Psicometria
  • Psicometria
  • Psicometria

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS