publicitat

Páginas: 2 (446 palabras) Publicado: 10 de noviembre de 2014
1. PUBLICITAT
1.1 QUÈ ÉS LA PUBLICITAT?
La definició que a tothom li ve al cap en pensar en publicitat és que ens referim a una comunicació destinada a difondre i informar el públic sobre unproducte o servei a través dels diferents mitjans de comunicació amb l'objectiu de motivar o crear una necessitat al públic per tal d’incrementar el consumisme. Encara que sempre hi ha diferents punts devista:
“la tècnica aplicada als mitjans de comunicació de massa amb l’objecte d’induir el públic a determinats comportaments, principalment comercials”. 1

Segons Luis Bassat, publicista, “ésciència i és art, amb la principal missió de vendre i ha de ser capaç de vendre avui i contribuir a construir una marca per demà”. 2

1.2 TIPUS DE PUBLICITAT
Hi ha diferents tàctiques que ajuden a ferarribar un producte al consumidor i a fer que les empreses tinguin més vendes, però no només això sinó que intenten que els compradors siguin lleials, i els segueixin comprant els productes.
Entotes les tàctiques s’utilitza la paraula “línia”, referit a la línia de factura d’una agència de publicitat. La publicitat que genera comissió perquè contracta un espai publicitari és l’ATL (Above TheLine o “sobre la línia”) i la que no la BTL (Below The Line o “sota la línia”).
ATL: és una tècnica de màrqueting que consisteix a utilitzar medis de comunicació massius i costosos com la televisió,ràdio i premsa. S’utilitza per dirigir-se a un gran nombre de persones, per això no es pot mesurar l’impacte real en les vendes.

BTL: és una altra tècnica de màrqueting que es caracteritza pertenir contacte molt directe amb les persones, es dirigeix a segments específics amb estratègies de comunicació no massives. Es desenvolupa mitjançant conceptes creatius, introdueixen innovadors canalsper comunicar el missatge publicitari.
S’utilitza el correu directe, el màrqueting de guerrilla (estratègies que es fan per mètodes no convencionals i atrauen l’atenció amb ingeni i creativitat),...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La ètica en la publicitat
  • la publicitat ceci
  • Horaris Publicitat
  • la publicitat a l'empresa
  • Historia de la Publicitat
  • Publicitat
  • La publicitat
  • La publicitat

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS