Puntomnia

Páginas: 2 (486 palabras) Publicado: 26 de abril de 2015
Cada cop més s'utilitza la tecnologia per a l'educació. El departament de Benestar Social i Família du a terme diversos programes que treballen per a la inclusió i la cohesió social del país. Jo heescollit parlar sobre el programa Òmnia que afavoreix la inclusió social a través de les tecnologies.

És un programa que utilitza la tecnologia com a eina de millora i vol aconseguir una certaautonomia de les persones, desenvolupar les habilitats i les capacitats personals dels usuaris, garantir una vinculació a la comunitat, dinamitzar les diferents associacions del barri perquè accedeixin a lasocietat de la informació, millorin les seves actuacions i participin en la prevenció i la lluita contra l'exclusió social.

L'objectiu principal del programa és respondre a la necessitat que tenenalgunes persones i col·lectius d'accedir a les TIC, sense excloure a ningú.

Els eixos de treball són quatre:

-Formació: vol aconseguir una formació bàsica en el camp de les TIC en personesanalfabetes o amb pocs coneixements digitals. Per fer-ho fan tallers monogràfics.

-Inserció social: Potencia la integració de les persones en risc d'exclusió social, ja que aquest tipus de persones aprenen abuscar recursos a la xarxa per poder aconseguir una autonomia. Les persones en situació d'atur, les posa en contacte amb els serveis d'orientació social del territori i els facilita un conjunt d'hàbitsi competències perquè arribin als agents d'inserció social amb la màxima preparació per tornar al mercat laboral.

-Treball comunitari: Pots accedir a persones, entitats, grups i col·lectius al PuntÒmnia perquè es poder fer dinàmiques de cohesió social i d'intercanvi.

-Accessibilitat: Les persones amb qualsevol discapacitat poden accedir a espais i suport per rebre les mateixes oportunitats queofereix la societat.

El Punt Òmnia acull una àmplia diversitat d'usuaris amb situacions i de precedència diferents, des de gent gran i immigrants com infants i adolescents. És un servei gratuït...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS