Quadern D'Aram

Páginas: 16 (3859 palabras) Publicado: 13 de marzo de 2013
QÜESTIONARI DE LECTURA SOBRE QUADERN D'ARAM

1. On eren Aram i la seva mare quan els turcs van entrar a Trebisonda?
Aram i la seva mare, Marik, havien anat al monestir de Narek, a prop del llac Van, per una prometença de la seva mare perquè Aram havia agafat una pulmonia i va estar a punt de morir.

2. Composició i característiques personals més destacades dels membres de la famíliaprotagonista de Trebisonda:

Aram: És el protagonista de la història. Quan comença el relat és un noi de 15 anys i quan acaba té uns dinou anys. És un noi que pels fets que li toca viure es fa gran molt de pressa. La manera en què explica les coses i com parla d'ell la seva mare demostren que era molt responsable: no es queixa de gana, no vol deixar sola a la seva mare... Diu que no vol oblidar totel que ha passat amb la seva família i el poble armeni, odia els turcs que han causat el genocidi armeni i espera que un dia podrà arribar la venjança.
Marik: És la mare, el nom és una variant de la paraula mare en armeni. És una dona molt religiosa. És valenta i treballa i lluita per trobar un futur pel seu fill. Alhora veiem la seva tristesa, perquè ha quedat mol afectada per tot el que haviscut la seva família, plora per les seves filles, enyora el seu marit...
Vahé: És el pare, un home culte, poeta i professor de grec i francès. Aram diu que era prim i que semblava fràgil però que era valent. Ve a ser com un símbol del poble armeni, L'autora es va inspirar en el poeta Daniel Varujan per crear aquest personatge.
Àvia: mare de Marik. Religiosa, explicava històries de santsa Aram. Li agradava molt seguir els constums i tradicions armenis (per exemple ritual de la primera dent)
Sofia i Iané: Germanes d'Aram. Van morir amb l'àvia, ofegades al mar Negre.
Grigor: Cosí de Marik. Treballava de pagès a prop de Van. Acull a Aram i la seva mare i després viatjaran amb ell i la seva família a Ecmiadzin, fugint dels turcs. És un personatge decidit, espavilat, capaç derefer-se dels disgustos i de preveure solucions. També se'ls descriu com a independent.
Irina: Dona de Grigor, mor durant la fugida de Van a Ecmiadzin per una barreja de causes físiques i emocionals. Marik parla de la importància que va tenir per ella deixar la seva terra.
Gabriel: Fill de Grigor i Irina. Com Aram durant la fugida té una actitud exemplar.

3. Quin fet ocorregut durantl'èxode fa que Aram escrigui al seu quadern “la pell de nen es pot dir que em va caure de cop?
Quan es van trobar en el camí una dona amb un nen molt petit i els va demanar que se'n portessin el nen. Aram va agafar el nen a coll i en Grigor i Marik van pujar la dona al carro, que va morir de seguida. Aram va pensar en tot el que devia haver passat aquesta dona i es quan diu que la pell de nen liva caure de cop.

4. En quines circumstàncies mor Irina? Quina interpretació fa Marik de la mort d'Irina?
Irina mor en la fugida de Van a Ecmiadzin. Marik explica que no sap si va morir de cansament o del cor. Explica que l'Irina estava molt arrelada a la seva terra i que pensa que va començar a morir-se el dia abans d'anar-se'n, per la tristesa i la pena de deixar el seu món.

5. Qui és eldoctor Arshag? Quin paper té a la història?
És el metge que troba Marik a Jerevan, al dispensari del Socors Fraternal. El metge havia estudiat amb el pare d'Aram a Venècia. Ell és qui confirma a Marik que el seu home havia mort. El doctor els acollirà a casa seva, una etapa de calma per ells, i també els ajudarà quan decideixen marxar.

6. Què decideixen fer Marik i el seu fill després de viureun cert temps a Jerevan?
Decideixen inscriure'n a les llistes del Socors Fraternal i marxar exiliats a algun dels països que acollien els armenis. Una fundació anglesa pagava el viatge. Ells acabaran vivint a Marsella.

7. Qui són aquests dos personatges i quin paper tenen en la història? Grigor -Odisseas
Grigor és el cosí de Marik, treballava com a pagès a prop de Van. Aram i la seva mare...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Quadern D'aram
  • Quadern d'Aram
  • Comentari de text: quadern d'aram
  • Treball per fer de Quadern d'Aram
  • QUADERN D'ARAM
  • Quadern d'aram
  • Quadern D'Aram
  • quadern d'aram

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS