Comentari de text: quadern d'aram

Páginas: 4 (836 palabras) Publicado: 29 de febrero de 2012
El fragment que arà comentaré pertany a les pàgines 88 i 89 del llibre del Quadern d'Aram ( edició 62 ) . Aquest fragment es situa el capítol 5, a la fase intermèdia de la història. En què Aram iMarik es troben a Marsella.
En aquest fragment Marik és la narradora i ens explica una petita part de com va ser la seva fugida. En aquest moments no saben amb certesa el que els ha passat a Vahé, lesfilles i l'àvia. Només saben el que els va dir el doctor Arshag que Vahé estava a la llista de morts.
El Quadern d'Aram va ser escrit i publicat ( 1997 ) a l'última etapa de la vida de M. ÀngelsAnglada. El fet que l'autora inclogui fragments en vers es justifica perquè l'autora sempre es va considerar una < poeta que escribia novel·les >. Les seves obres abraçaven diversos àmbits ( poesia,narrativa assaig i traduccions ). A Quadern d' Aram a part de ser una història de ficció, la major part dels fets que Anglada ens explica són certs. Anglada amb aquest llibre pretenia donar a conèixer elgenocidi armeni ja que no és molt conegut i a la vegada explicar-nos la crueltat que va tenir el poble turc sobre els armenis. I també tot el que van lluitar els armenis per poder sobreviure. Angladatambé va escriuré un altre llibre que tracta sobre un altre genocidi en aquest el dels jueus que és més conegut que el dels armenis, el llibre és titula el violí d'Auschwitz.

En aquest fragment ensexplica Marik com ha madurat Aram i ens aclara la seva opinió ja que Aram diu que a madurat en un sol dia i Marik encanvi diu que a anat madurat durant tot el camí i totes les situacions que han tingutque viure per poder fugir dels turcs. També ens explica el perquè han anat al monestir ja que era una prometença que va fer Marik perquè el seu fill és cures de la pulmonia. I finalment ens diul'últim adéu que van fer a la seva família i destacant que L'última paraula de Vahé van ser roses.
Aquest fragment està molt relacionat amb l'obra ja que ens explica el començament de la història, la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comentari de text
  • Quadern d'aram
  • Quadern D'aram
  • Quadern d'Aram
  • Treball per fer de Quadern d'Aram
  • QUADERN D'ARAM
  • Quadern d'aram
  • Quadern D'Aram

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS