Que és la biotecnologia?

Páginas: 2 (267 palabras) Publicado: 25 de enero de 2012
La Biotecnologia és un conjunt d'innovacions tecnològiques que es basa en la utilització de microorganismes i processos microbiològics per l'obtenció de bens i serveis, i peldesenvolupament d'activitats científiques d'investigació, de fet no es tracta d'una ciència, es tracta d'un enfoc multidisciplinari que engloba diverses ciències: biologia, bioquímica, genètica,virologia, ingenieria, medicina, etc.; s'utilitza especialment en els camps de farmàcia, aliments, mediambient, medicina i agricultura.
Fa molts anys que s'utilitzen aquestes tècniques,hi ha el que es coneix com a “biotecnologia tradicional”, i per les tècniques més actuals es coneix com a “biotecnologia moderna”.
En l'àrea de la salut la biotecnologia ha desenvolupatnoves tècniques en el tractament d'enfermetats i en agricultura ha ajudat en la millora de cultius i aliments. Aquestes aplicacions en biotecnologia es classifiquen en:
Biotecnologiavermella: és la que s'utilitza en el processos mèdics.
Biotecnologia blanca: seria la que s'utilitza en l'àrea industrial
Biotecnologia verda: aplicada a processos agrícoles.Biotecnologia blava: aplicada a ambients marins
Alguns camps de la biotecnologia són: la Bioremediació biogradació, la Bioinformàtica i la Bioingenieria.

Digues almenys dues aportacions de labiotecnologia a la nostra societat.
La fermentació d'aliments és una tècnica en la que es fan servir microorganismes, com poden ser els llevats, és una tècnica molt antiga i formaria partde la biotecnologia tradicional.
La ingenieria genètica actual es basa en el ADN, i va permetre la producció d'anticossos monoclonals i nous mètodes de cultius de cèl·lules i teixits.En agricultura la biotecnologia a permès que les plantes siguin més tolerants a les condicions ambientals negatives, i també al desenvolupament de pesticides microbians més efectius.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Biotecnologia
  • Biotecnologia
  • Biotecnologia
  • Biotecnologia
  • Biotecnologia
  • Biotecnologia
  • Biotecnologia
  • Biotecnologia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS