que es un plc

Páginas: 5 (1244 palabras) Publicado: 10 de noviembre de 2013
 Principis Bàsics

Amb l'arribada dels autòmats programables , els anomenats PLC , la indústria va patir un impuls important , que ha facilitat de manera notable que els processos de producció o control s'hagin flexibilitzat molt. Trobem PLC en la indústria , però també a les nostres cases , als centres comercials , hospitalaris , etc . També a les nostres escoles de formació professionaltrobem freqüentment autòmats programables . PLC són les sigles en anglès de Controlador Lògic Programable ( Programmable Logic Controller ) . Quan es van inventar , van començar cridant- PC ( Controlador programable ) , però amb l'arribada dels ordinadors personals d'IBM , va canviar el seu nom a PLC ( No hi ha res que una bona campanya de màrqueting no pugui aconseguir ) . A Europa en diem autòmatsprogramables . No obstant això , la definició més apropiada seria : Sistema Industrial de Control Automàtic que treballa sota una seqüència emmagatzemada en memòria , d'instruccions lògiques .



Què és un PLC

El PLC és un dispositiu d'estat sòlid , dissenyat per controlar processos seqüencials ( una etapa després de l'altra ) que s'executen en un ambient industrial . És a dir , que vanassociats a la maquinària que desenvolupa processos de producció i controlen el seu treball .

Com pots deduir de la definició , el PLC és un sistema , perquè conté tot el necessari per operar , i és industrial , per tenir tots els registres necessaris per operar en els ambients hostils que es troben a la indústria .


Què fa un PLC

Un PLC realitza, entre altres , les següents funcions :    Recollir dades de les fonts d'entrada a través de les fonts digitals i analògiques .
    Prendre decisions en base a criteris preprogramats .
    Emmagatzemar dades en la memòria .
    Generar cicles de temps .
    Realitzar càlculs matemàtics .
    Actuar sobre els dispositius externs mitjançant les sortides analògiques i digitals .
    Comunicar-se amb altres sistemes externs .Els PLC es distingeixen d'altres controladors automàtics , en què poden ser programats per controlar qualsevol tipus de màquina , a diferència d'altres controladors ( com per exemple un programador o control de la flama d'una caldera ) que , només, poden controlar un tipus específic d'aparell .
A més de poder ser programats , són automàtics , és a dir són aparells que comparen els senyals emesosper la màquina controlada i prenen decisions en base a les instruccions programades , per mantenir estable la operació d'aquesta màquina .
Pots modificar les instruccions emmagatzemades en memòria , a més de monitoritzar .

Com funciona el PLC

Una vegada que es posa en marxa , el processador realitza una sèrie de tasques segons el següent ordre :

a ) En encendre el processador executa unacte - revisió d'encesa i bloqueja les sortides . A continuació, si la revisió ha resultat correcte , el PLC entra en la manera d'operació normal .

b ) El següent pas llegeix l'estat de les entrades i les emmagatzema en una zona de la memòria que es diu taula d'imatge d'entrades ( parlarem d'ella més endavant ) .

c ) En base al seu programa de control , el PLC actualitza una zona de lamemòria anomenada taula d'imatge de sortida .

d) A continuació el processador actualitza l'estat de les sortides " copiant " cap als mòduls de sortida l'estat de la taula d'imatge de sortides ( d'aquesta manera es controla l'estat dels mòduls de sortida del PLC , relay , triacs , etc . ) .

e) Torna a executar el pas b )

Cada cicle d'execució s'anomena cicle d'escombrat ( scan ) , el qualnormalment es divideix en :

 
-Verificació de les entrades i sortides
-Execució del programa




Quins són les unitats funcionals d'un PLC?

Un controlador lògic programable es compon de quatre unitats funcionals:

     La unitat d'entrades
     La unitat de sortides
     La unitat lògica
     La unitat de memòria


En el diagrama que es mostra a continuació es pot observar...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • PLC
  • PLC
  • PLC
  • El Plc
  • PLC
  • Que es plc
  • PLC
  • PLC

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS