Que Es Una M Quina

Páginas: 7 (1717 palabras) Publicado: 12 de marzo de 2015
Que es una màquina?
Una màquina és un conjunt independent de mecanismes dissenyat amb l'objectiu realitzar una o més tasques determinades. Una màquina pot ser o no automàtica o intel·ligent, per exemple, contenir o no elements elèctrics, electrònics, hidràulics, etc.

Parts d’una maquina
L’esctructura que serveix per aguantar els mequanisme i asseguar uina bona disponiblitat de la maquina.

Elsmecanismes serveixen per fer funcionar la maqina

Tipus de moviments:
Moviment rectilini es a dir en línea recta
Moviment curvilini:es a dir curvat
Moviment alternatiu: sempre fa la mateixa trajectoria es a dir de anada y tornada

Principis físics de les màquines:
Força
La força (f)es tota causa capaç de modificar l’estat de repòs p de ,pvoment d’un cos.
Treball:
El treball (w) ÉS el resultatque s’obte en aplicar força a un cos i fer que aquest es desplaci en un espai determinat
W=F*Ax
Potència:
LA potencia (P) d’una maquina omdoca ña quantitat de treball que és capaç de realizar en un temps determinat. S’expressa en wats(W)



Rendiment:

, el rendiment d'un sistema (màquina, dispositiu...), també expressable com l'eficiència d'un dispositiu, és la relació entre l'energia aportada peral seu funcionament i la que realment s'aprofita. És adimensional, i es representa amb la lletra grega eta minúscula (η).
les màquines senzilles (engranatges, politges, etc.) permeten obtenir un rendiment del 100%. Reben energia mecànica i alliberen energia mecànica (no canvien el tipus d'energia) i no tenen mecanismes. Les altres màquines transformen un tipus d'energia en una altra (calor enenergia cinètica, elèctrica, etc.) i els seus rendiments s'allunyen del 100% a causa de les friccions de les seves peces i la impossibilitat d'aprofitar tota la calor per transformar-la en energia mecànica en els motors (impossibilitat de la màquina ideal).
L'energia obtinguda (energia útil) del seu funcionament i l'energia subministrada o consumida per la màquina o el procés.

Si es vol enpercentatge, cal multiplicar el coeficient per 100. El rendiment sol ser sempre inferior al 100%, excepte en les màquines de refrigeració, que és superior.
El treball obtingut (treball útil) del seu funcionament i el treball subministrat o consumit per la màquina o el procés.

Les màquines simples:
En física, una màquina simple és un dispositiu o màquina que únicament requereix l'aplicació d'una força pera funcionar.
La llista tradicional de màquines simples és:
La palanca
El pla inclinat
La corriola o politja
El torn
La falca, cuny o tascó.
El caragol (enginyeria)


Les maquines complexes
Són formades per mecanismes que transformen el moviment des de l'element motriu fins a la resta de components que executen el treball.
Motrius:
Són les que converteixen en energia mecànica eltres formesd'energia com ara hidràulica o électrica.



Generadors:
Reben energia hidràulica, eòlica, fòssil i la transforma en energia elèctrica. Es el cas dels generadors i les dinamos.


Operatives:
Són màquines que transformen un tipus d'energia en treball útil. En són exemples el martell pneumàtic o la trepadora, en que la energia elèctrica es transforma en treball mecànic que genera moviment alternatiu irotatiu, respectivament

La palanca:
Una palanca o alçaprem és una màquina simple composta per una barra rígida que pot girar lliurement al voltant d'un punt de suport, o fulcre. Pot utilitzar-se per a amplificar la força mecànica que s'aplica a un objecte, o per a incrementar la distància recorreguda per un objecte en resposta a l'aplicació d'una força.





Tipus de palanques

De primer gènere: Enla palanca de segon tipus, la força de resistència es troba entre el fulcre i la força de potència. En aquest cas la força aplicada és menor que la càrrega, aconseguint així un avantatge mecànic.



De segon gènere: En la palanca de segon tipus, la força de resistència es troba entre el fulcre i la força de potència. En aquest cas la força aplicada és menor que la càrrega, aconseguint així un...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Las M Quinas
  • La M Quina No Trivial
  • M quina de expansi n
  • M Quina De Wimshurst
  • M Quinas De Turing
  • Algoritmo De La M Quina De Estado
  • M quinas que producen dinero
  • HISTORIA DE LA M QUINA DE ESCRIBIR

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS