T2 RESUM

Páginas: 7 (1697 palabras) Publicado: 12 de marzo de 2015
T2 RESUM. pàg. 32-40

ENERGIES QUE DEPENEN DIRECTAMENT DEL SOL:
LES FONTS D’ENERGIA AL NOSTRE PLANETA:
El planeta terra ens proporciona molts tipus de fonts d’energia que podem utilitzar. Totes aquestes fonts venen de la natura. Aquestes fonts, també anomenades energies primàries, s’utilitzen tal com ens les dona la natura. També existeixen les energies secundàries, que es tenen que elaborarabans d’utilitzar-les.
LES ENERGIES QUE DEPENEN DIRECTAMENT DEL SOL:
L’energía més important de la terra és el sol. Quan l’energia solar arriba a la Terra, la podem fer servir directament o bé es transforma en altres formes d’energia, com l’energia eòlica, l’energia hidràulica o l’energia biològica.
L’ENERGIA SOLAR:
Actualment, s’han desenvolupat tecnologies que permeten aprofitar l’energia solar perobtenir electricitat o energia solar fotovoltaica o per obtenir aigua calenta o energia solar tèrmica.
Generació d’electricitat: L’ENERGIA FOTOVOLTAICA.





ENERGIA SOLAR I PRODUCCIÓ D’AIGUA CALENTA:
Producció d’aigua calenta:
L’energia solar també s’aplica en l’escalfament d’aigua.
Devegades, en funció de les hores d’instal·lació i de la intensitat de llum, l’aigua no assoleix la temperatura necessària, llavors, s’ha de calentar mitjançant mètodes convencionals.
CAPTADORS SOLARS D’ALTA TEMPERATURA:
L’escalfament d’aigua s’aconsegueix mitjançant captadors solars, que contenen conductes d’aigua capaços d’absorbir la radiació del sol.
Els captadors d’alta temperatura, es fanservir per moure turbines i generar electricitat.
CAPTADORS SOLARS DE BAIXA TEMPERATURA:
Els captadors solars més difosos són els captadors plans amb coberta vidrada. El seu funcionament es basa en l’efecte hivernacle.
El captador solar consisteix en una caixa plana de superfície relativament gran amb les parets aïllades tèrmicament, tapada amb un vidre.
L’aigua que circula pels tubs del captadorpot contenir productes anticongelants.

EL CAPTADOR SOLAR BUIT:
El captador solar buit consisteix en una sèrie de tubs transparents que contenen uns altres tubs a l’interior, que son absorbents de la calor. Entre els dos tubs s’ha fet el buit per que no marxi la calor.
L’ENERGIA EÒLICA:







ELS AEROGENERADORS
Consten d’una torre, que pot arribar als 100m d’alçària, damunt la qual es col·loca totun bloc de mecanismes, la naveta, que conté el grup generador amb un hèlix de tres pales.






ELS PARCS EÒLICS
L’energia eòlica és una energia neta: no produeix emissions contaminants i no escalfa l’atmosfera.
La implantació de parcs eòlics és recent i ha tingut un extraordinari creixement durant la darrera dècada.

L’ENERGIA HIDRÀULICA

L’ENERGIA HIDRÀULICA
La calor del Sol escalfa l’aiguadels oceans. L’aigua s’evapora, fet que afavoreix la producció de la major part de vapor d’aigua de l’atmosfera
L’energia de l’aigua s’aprofita des de molt antic amb la roda hidràulica, que més endavant va evolucionar cap a la turbina utilitzada actualment a les centrals hidroelèctriques.

LES CENTRALS HIDROELÈCTRIQUES
Les centrals hidroelèctriques aprofiten un salt d’aigua que baixa d’un nivellsuperior per una canonada fins a una turbina que gira per fer funcionar el generador que produirà el corrent elèctric.






LES ENERGIES FÒSSILS:

Energies fòssils:
L’energia fòssil és l’energia que prové de l’acumulació de diferents éssers vius que van viure fa milions d’anys i que han patit un procés de fossilització formant el carbó o altres hidrocarburs. L’energia fòssil la podem utilitzar dediferents maneres. De forma sòlida, líquida o en forma de gas.

El carbó:
El carbó és un tipus de mineral que es va formar quan una gran quantitat de boscos es van cremar, i varen quedar sepultats en les zones pantanoses en les quals vivien. Actualment, obtenim el carbó a través de la mineria.
El petroli:
El petroli és una barreja complexa no homogènia d'hidrocarburs, composts formats per...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • lite resumen t2
  • Resumen Contabilidad Costes T1 y T2
  • resumen completo t2
  • T2
  • T2
  • T2
  • T2
  • T2

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS