Questionari Plató

Páginas: 4 (868 palabras) Publicado: 25 de abril de 2011
Filosofia
1. Fes un breu resum del contingut del llibre II de La República.
En aquest llibre Plató mostra un diàleg entre Sòcrates i un altre home. Sòcrates comenta que ells han rebutjat lajustícia i que ell ha de defensar-la. Per això Plató planteja començar la història d’una ciutat inventada per ells. D’aquesta manera podran veure la justícia i la injustícia primer d’una manera més amplia idesprés anant concretant.
Plató proposa la creació de les professions més bàsiques i per garantir el funcionament òptim d’aquestes tasques especialitza a cadascú a treballar en una cosa i enbenefici de tots. Dit això crea artesans que fabriquin eines necessàries, pastors que obtinguin llana, cuir etc. Més tard Plató proposa la creació de mercaders per garantir el bon funcionament del mercat id’obrers per treballs més durs.
Així apareix ja una ciutat més gran on tots volen viure bé i on es necessiten ampliar fronteres. Per això es declara la guerra a pobles propers i és així com apareixenels guerrers, que han de ser com gossos, amables i que cuiden de qui coneixen i atacar als qui no.
2. Digues quines virtuts explica Plató que ha de tenir la ciutat al llibre IV de La República.Explica com les defineix i d'on diu que li vénen a la ciutat aquestes virtuts.
Les virtuts que han de tenir les ciutats son:
Saviesa: És tenir seny, és a dir, deliberar el bé de la ignorància. Aquestsaber no ve donat per els guerrers ni artesans si no per els filòsofs. Que són qui coneixen la totalitat del bé, ja que els altres conèixen una part la que necessiten per realitzar les seves feinescorrectament. Per tant, la ciutat es denominarà sabia gràcies als filòsofs.
Coratge:El coratge ve donat per els guerrers ja que la població sigui valenta o no, no defineix el coratge de la ciutat enconjunt. Demana que els guerrers tinguin una formació bona tan en temes importants com en altres perquè no decaiguin en res.
Temprança:La defineix com el domini de les passions i els plaers. La...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • questionario
  • Questionario
  • questionarios
  • Questionari
  • Questionari
  • questionario
  • Questionario
  • questionari 3

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS