questiriona cmc

Páginas: 3 (590 palabras) Publicado: 3 de marzo de 2014
1. A l'ADN.
2. Pertany als àcids nucleics
3. L'ARN
4. Vol dir àcid ribonucleic, existeixen tres tipus diferents d'ARN i cada un d'ells es troba a un lloc diferent de la cèl·lula: ARN missatger estroba al nucli cel·lular i l'ARN ribosòmic i l'ARN de transferència es troben en el citoplasma.
5. Estructura primària: són nucleòtids encadenats on es troba la informació genètica, radicant en lesseqüències de les bases nitrogenades. Presenta un codi que determina una informació o una altre segons l'ordre de les bases.
Estructura secundaria: explica l'emmagatzemament de la informació genèticai la duplicació de l'ADN. Es una cadena doble, dextrogira o levogira. Les dues són complementaries. Són cadenes antiparal·leles.
Estructura terciària: l'ADN s'emmagatzema en un espai reduït performar els cromosomes. A les cèl·lules procariotes es una super hèlix, generalment en forma circular i associada a petites proteïnes. A les cèl·lules eucariotes l'empaquetament es més complexe icompacte.
Estructura quaternaria: l'ADN s'associa a proteïnes. Hi ha més d'una cadena polipeptidica. La seva estructura pot o no ser simètrica.
6. Cada nucleòtid de l'ARN esta format per un sucre de tipusribosa, una base nitrogenada (guanina, adenina, citocina i uracil) i un grup fosfat.
7. Trobam quatre bases diferents: guanina, adenina, citocina i uracil.
8. Que les bases nitrogenades escomplementen entre elles. La guanina i la citocina es complementen entre elles, i la timina i l'adenina també.
9. L'adenina i la timina s'uneixen amb dos pontd d'hidrògen. La guanina i la citocina s'uneixenamb tres ponts d'hidrògen.
10. Té una forma pentagonal. Té cinc atoms de carboni.
11. Té cinc nucleòtids, la ceqüència complementària ATGAC
12. L'ARN esta format de 12 filaments.
13. La diferènciaentre els dos és que l'ARN poseeix un grup OH en el segon carboni.
14. Còdi genètic.
15. James Watson,Francis Crick,Maurice Wilkins,Rosalind Franklin
16. Transcripció, traducció i replicació....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Cmc
  • CMC
  • CMC
  • cmc
  • cmc
  • CMC
  • cmc
  • CMC

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS