Quin_embolic_amb_tants_antioxidants

Páginas: 3 (699 palabras) Publicado: 25 de octubre de 2015
Quin embolic amb tants antioxidants! Quin trio?
Actualment, la majoria de les investigacions científiques relacionades amb la manera d’aconseguir l’eterna joventut van encaminades a la manera de“netejar” l’entorn cel·lular dels tòxics que ens envaeixen diàriament. Si no aconseguim l’eterna joventut, segurament els anys que visquem ho farem amb molta més qualitat, que d’això es tracta viure.Foto: Pau Esculies. Plat: Montse Vallory
Hi ha diferents teories que intenten explicar per què envellim, i estan les relacionades amb la genètica i la vida limitada de les cèl·lules; però cada cop amb mésforça s’alcen les teories sobre una protecció inadequada dels danys que provoquen els radicals lliures a l’organisme.
Els radicals lliures són unes molècules “solteres” que necessiten sempre unaparella per apropar-s’hi i ser estables. Per unir-se a una altra molècula, necessiten desestabilitzar una parella estable i unir-s’hi; això en deixa una altra de “soltera”, que ha de trobar una parellaper poder estabilitzar-se. Aquest fet provoca una cadena de reaccions que van degenerant els teixits.
Els radicals lliures es generen per oxidació, per tant, el fet de respirar en produeix, però laproducció d’aquests agents nocius es veu dràsticament influenciada per agents externs com la pol·lució, la mala alimentació i els seus additius i tractaments, el fum del tabac, l’alcohol i l’estrès.
Aquíés on apareixen en escena els antioxidants. Es tracta de substàncies que neutralitzen aquests radicals lliures cedint la seva “parella” a aquestes molècules desaparellades, i així redueixen el danydels teixits i frenen l’aparició de malalties i l’envelliment prematur.

La dieta i els antioxidants
A continuació, us detallo quins antioxidants són més adients en cada cas i la font alimentària que enspermet obtenir-los:
Ulls i visió
Els precursors de la vitamina A (alfa i betacarotens) i luteïna, zeaxantina, astaxantina. Són nutrients que protegeixen la retina i les cèl·lules de la màcula de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS