Quines Caracter Stiques Presenta La Pir Mide De Poblaci Espanyola Actualment

Páginas: 4 (782 palabras) Publicado: 3 de mayo de 2015
Geografia:
1) Quines característiques presenta la piràmide de població espanyola actualment?
2) Quins problemes es deriven de l’envelliment progressiu de la població?
3) Quins van ser els principalsllocs d’origen de les migracions interiors espanyoles? I els llocs de destinació?
4) Cap a quins països emigraven els espanyols a les dècades del 1960 i el 1970? Quines conseqüències per a Espanya esvan derivar d’aquesta emigració?
1-Per començar, cal destacar que la piràmide de població espanyola és contractiva, la qual es caracteritza per l’envelliment de la població. La base, es a dir eljovent (fins als 14 anys), es molt estreta i el tronc, es a dir la població adulta (entre 15 i 64 anys), comença a eixamplar-se fins a arribar a la cúspide formada per la gent envellida (a partir de 65anys), la qual es molt nombrosa. Aquesta piràmide és pròpia de països econòmicament desenvolupats, caracteritzats per una natalitat baixa i una esperança de vida llarga.
Les característiques principalsde la piràmide de població d’Espanya son:
-Un estrenyiments dels primers esglaons de la piràmide a causa d’una notable disminució de la natalitat a partir de l’any 1979.
-El cos central de lapiràmide mostra un eixamplament notable, formada per la població nascuda entre el 1969 i el 1978 i pels immigrants que van venir a Espanya.
-Els esglaons superiors de la piràmide es caracteritzen per undesenvolupaments tan en altura com en amplada, això ens diu que a Espanya, un percentatge elevat de població viu molts anys. L’esglaó que compon la població entre 65 i 69 anys mostra una destacabledisminució derivada de la guerra civil i de la immediata postguerra.
Si considerem la distribució de la població per sexes, podem observar que ambos sexes estan equilibrats en la base i el tronc de lapiràmide, però que en la cúspide hi ha un petit desequilibri, on predominen lleugerament les dones, es a dir, hi ha més dones que homes a partir dels 65 anys.

(Piràmide de població d’Espanya, l’any...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Pir Mides De Poblaci N
  • Tipos De Pir Mides De Poblaci N
  • C mo se comenta una pir mide de poblaci n
  • Las Pir Mides
  • Pir mide de poblaci n c mo se hace e interpreta
  • La població espanyola i la catalana
  • PIR MIDE DE MASLOW
  • Pir mide de las necesidades de marlow

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS