Radioactivitat

Páginas: 2 (323 palabras) Publicado: 4 de noviembre de 2013
Com actua el nucli dels isòtops radioactius? El nucli dels atòms són inestables, això fan que emetin radiacions de manera espontània.
L´element que és va alliberar a l´explosió de la centralde Fukushima va ser el Iode 135/53.
Que feia preocupar molt al govern japonés? Les explosions en els edificis, incendis i emissions de radioactivitat a l´exterior.Per això es va distribuir ala població iode, per prevenir el cáncer de tiroide.

2.

Isòtop Nombre atòmic Nombre màssic Nombre de protons Nombre d'electrons Nombre de neutrons
1:127/53 53 127 53 53 74
2:135/53 53135 53 53 82
3:129/53 53 129 53 53 76

La diferencia que tenen els tres isòtops és que tenen diferents neutrons.
1: La radioactivitat és un fenomen físic al qual certes substàncies amb nuclisatòmics inestables, es transformen espontàniament, perdent energía en forma de raigs de partícules, s´anomenen raigs alfa, beta o gamma.
Un isòtop és un àtom amb el mateix nombre atòmic, peròdiferent nombre màssic, els seus nuclis atòmics tenen el mateix nombre de protons, però diferent nombre de neutrons.
APARTAT A:

1: La radioactivitat és un fenomen físic al qual certessubstàncies amb nuclis atòmics inestables, es transformen espontàniament, perdent energía en forma de raigs de partícules, s´anomenen raigs alfa, beta o gamma.
Un isòtop és un àtom amb el mateixnombre atòmic, però diferent nombre màssic, els seus nuclis atòmics tenen el mateix nombre de protons, però diferent nombre de neutrons.
Com actua el nucli dels isòtops radioactius? El nuclidels atòms són inestables, això fan que emetin radiacions de manera espontània.
L´element que és va alliberar a l´explosió de la central de Fukushima va ser el Iode 135/53.
Que feia preocuparmolt al govern japonés? Les explosions en els edificis, incendis i emissions de radioactivitat a l´exterior.Per això es va distribuir a la població iode, per prevenir el cáncer de tiroide.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • radioactivitat
  • LA RADIOACTIVITAT
  • Radioactivitat
  • Radioactivitat
  • Radioactivitat

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS