Radioactivitat

Páginas: 2 (294 palabras) Publicado: 31 de marzo de 2013
Què és la radioactivitat i amb quines unitats es mesura ?
La radioactivitat és un procés al qual certs àtoms amb nuclis atòmics inestables es transformen espontàniamenten nucleids diferents perdent energia en forma de raigs de partícules. Es mesura amb Bq (Becquerel)
Explica els tres tipus de radiacions: Alfa, Beta Gamma:
Alfa: La radiació alfaés simplement nuclis d’heli. És un àtom que conté dos protons i dos neutrons al nucli i dos electrons al voltant
Beta: La radiació beta són electrons. La radiació beta pottravessar més fàcilment les superfície
Gamma: La radiació gamma ja no és cap tipus de partícula. Aquesta és la radiació perillosa: és molt energètica, arriba molt profundament ireacciona amb l’ADN, l’ARN, l’aigua de les cèl·lules

Quines aplicacions tenen els radioisòtops?
Aplicacions
1. Obtenció d’electricitat
2. Producció de radioisòtops (traçadors dels processos químics i biològics)
3. En la medicina
Medicina nuclear:  és una especialitat de la medicina actual. Quan el radio fàrmac està dintre de l'organisme, esdistribueix per diversos òrgans depenent del tipus de radio fàrmac emprat. Els estudis diagnòstics de medicina nuclear no són perillosos i només alliberen petites quantitats deradiació cap a l'organisme.
Radioteràpia: És una forma de tractament basat en l'ocupació de radiacions ionitzants (RAJOS X o radioactivitat, que inclou els llamps gamma i lespartícules alfa).
La radioteràpia és un tipus de tractament oncològic que utilitza les radiacions per a eliminar les cèl·lules tumorals, (generalment cancerígenes), en la part del'organisme on s'apliquin.
La radioteràpia segueix sent en l'actualitat juntament amb la cirurgia i la quimioteràpia, un dels tres pilars del tractament del càncer.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • radioactivitat
  • LA RADIOACTIVITAT
  • Radioactivitat
  • Radioactivitat
  • Radioactivitat

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS